В Одесі затримано чиновника міськради на одержанні понад 110 тис. грн хабара / фото od.npu.gov.ua

Сьогодні в Одесі затримано чиновника міської ради на одержанні хабара в розмірі понад 110 тис. грн.

Як повідомили в Головному управлінні Нацполіції в Одеській області, оперативники обласного Управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими затримали в.о. керівника комунального закладу Одеської міської ради.

Хабар в 100 тис. грн чиновник вимагав за непроведення демонтажу торгових об'єктів і виготовлення документів на їх розміщення на території Суворовського району Одеси.

Відео дня

"За отримані кошти фігурант обіцяв не проводити демонтаж двох МАФів і надалі підготувати дозвільну документацію на їх розміщення", - повідомили в главку.

Зазначається, що чоловіка затримали одразу після отримання другого траншу хабара - 76 тис. грн. Раніше поліцейські задокументували отримання зловмисником його першої частини - 37,5 тис. грн.

Читайте такожУ Львові на отриманні $2 тисяч хабара попалися двоє поліцейських

На даний час вирішується питання про повідомлення посадовій особі про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із забороною обіймати деякі посади або займатися певною діяльністю строком до 3 років, з конфіскацією майна.

Вас також можуть зацікавити новини