МЗС України / ілюстрація REUTERS

Міністерство закордонних справ України поки не підтверджує закриття кордону з боку Білорусі.

Про це в коментарі УНІАН повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Україна категорично відкидає закид Олександра Лукашенка про нібито постачання зброї з України. Ми ніколи не втручалися у внутрішні справи Білорусі. Не збираємося цього робити і в майбутньому. Очікуємо такої ж позиції від Мінська, щоб північний кордон залишався простором безпеки", - наголосив речник.

Відео дня

За його словами, політика Української держави "спрямована на підтримку законних інтересів білоруського народу, який заслуговує на гідне життя в демократичній країні, де поважаються права людини та існує верховенство права".

Читайте такожЛукашенко доручив повністю перекрити кордон з Україною

"Натомість, позиціонування України як зовнішньої загрози вкладається в політику дезінформації, репресій і залякування білоруського населення. Переконані, що жодні абсурдні звинувачення та залякування не зможуть відвернути білоруський народ від дружнього українського народу та України як держави, що поважає та захищає права людей", - наголосив Ніколенко.

"Українська сторона наразі не отримувала офіційних повідомлень про закриття кордону з боку Білорусі. Від такого кроку постраждав би, насамперед, білоруський народ", - заявив Ніколенко.

Лукашенко доручив перекрити кордон з Україною: подробиці 

Відповідну заяву Лукашенко зробив у п'ятницю, 2 липня.

«Величезна кількість зброї надходить з України в Білорусь. Тому я доручив прикордонним військам повністю перекрити кордон з Україною», - заявив він.