Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов презентував Стратегію розвитку Полтавщини 2021-2027

У середу, 24 березня, голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов на прес-конференції розповів про основні напрями, завдання та проєкти у сферах медицини, освіти, інфраструктури, будівництва, фізичного виховання, культури та цифровізації на 2021-2027 роки.

Стратегія розвитку Полтавщини 2021-2027 є масштабним повноцінним баченням, за яким Полтавська область розвиватиметься наступні 7 років. Це перша в державі Стратегія з конкретними цілями та завданням.

"Стратегія – основний документ, за яким житиме область подальші роки, яким ми керуватимемося у нашій діяльності. Це перша така масштабна програма розвитку регіону й висока планка, яку ставимо для того, щоб досягнути високого рівня розвитку Полтавщини. Частину цього напрямку ми презентували Президенту України влітку 2020 року. Нині її розширили. Обласна державна адміністрація разом із депутатами обласної ради вносили зміни, щоб створити дієвий документ, на який би орієнтувався регіон через рік, три, п’ять. Ця Стратегія відповідає цілям Державної стратегії регіонального розвитку до 2027 року", - зазначив Олег Синєгубов.

Відео дня

"Стратегія області не є константою. Вона обов’язково доповнюватиметься. Ми готові продовжувати конструктивний діалог і співпрацю з новообраною обласною радою, новоутвореними районами, територіальними громадами та з експертами, щоб поліпшувати документ. У Стратегії немає жодного випадкового об’єкта. По кожному з них ми розуміємо, яким має бути проєкт, які джерела фінансування залучатимуться та який результат отримаємо. Впевнені, що заплановані ініціативи вдасться реалізувати", - сказав голова Полтавської ОДА.

Олег Синєгубов: Стратегія – основний документ, за яким житиме Полтавщина подальші роки