УНІАН

Вибори, які відбудуться 25 жовтня, куди важливіше, ніж вибори в парламент або президентські. І програти владу на місцях, означає програти по всій країні.

Таку думку в ефірі «112 каналу» озвучив народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Дубінський.

«Адже саме місцева влада буде розпоряджатися бюджетами, формувати настрій людей і, по суті, давати їм посил, за кого голосувати на майбутніх парламентських виборах – будь вони дострокові чи ні», - вважає Дубінський.

Відео дня

Він зазначив, що не бачить ефективної роботи правоохоронної машини з примусу місцевих еліт поважати центральну владу.

«Думаю, що правоохоронні органи брали участь в корупційних схемах, так і беруть, отримуючи свою частку. При відсутності нормальних кадрових рішень, жорсткої реакції на помилки і прорахунки, ми продовжимо стрімке падіння рейтингів. Наведу приклад по Києву. Я був на прийомі у голови СБУ, був у Генеральній прокуратурі. Як потенційний кандидат від мера столиці, хотів дізнатися, як йде розслідування справ, про яких вони прямо заявили, про корупцію в оточенні Кличка. Жодної чіткої відповіді я не почув. А коли нечистий на руку чиновник розуміє, що йому нічого не буде за скоєні злочини, він з подвоєними зусиллями продовжить займатися незаконним промислом», - заявив нардеп.

Він додав, що влада повинна приймати жорсткі управлінські рішення, щоб побороти цю систему.

Що стосується недавніх праймеріз, то на думку Олександра Дубінського, вони були фейковими, оскільки не включали в себе конкуренцію програм, позицій, поглядів кандидатів.

«Ми побачили чотирьохвилинні виступи і моментальний результат відразу після цього голосування. До того ж, дивно, коли вибирають кандидата в мери столиці представники Вінниці, Шостки та Кривого Рогу», - зазначив нардеп.

Він висловив побоювання, виборча кампанія кандидата від «Слуги народу», що досі не почалася, може призвести до неприємних наслідків.

«Я досі не бачу ніякої активності з боку нашої політсили. Якщо ми опонуємо Віталію Кличку, як політична сила, то вже повинні почати кампанію, яка повинна показувати виборцю, хто є наш опонент насправді, в чому його слабкі сторони і наші переваги перед ним».

Дубінський також зазначив, що підтримає офіційного кандидата від партії.

«У даній ситуації ця підтримка полягає в усьому тому, чим я і займався кількома місяцями раніше. Я системно веду роботу з викриття схем в оточенні мера, його особистих корупційних дій, показую недосконалість цього міста і доводжу, що Кличко не має ні морального, ні електорального права бути мером Києва. Разом з тим, я б хотів бачити дії партії», - розповів політик.

«До проведення праймеріз це можна було списувати на відсутність єдиного або реального кандидата, який міг би перемогти Кличка на виборах. Зараз праймеріз відбулися і ми все-таки чекаємо якихось конкретних дій, планів, обговорення стратегії. Київські депутати-мажоритарники намагаються ініціювати проведення засідання осередку партії в Києві, щоб розуміти, що буде відбуватися далі. Поки це засідання не відбулося, сподіваюся, що пан Тищенко, як голова цієї клітинки, проведе засідання і ми нарешті зрозуміємо, як ми будемо боротися з Кличком. Поки що для мене це таємниця за сімома печатками», - заявив Олександр Дубінський.

На його думку, своєю бездіяльністю «Слуга народу» дає сигнал місцевим елітам, що боротися не збирається.

«Я абсолютно не згоден з поразницьку риторикою, яка нам стала притаманна останнім часом, мовляв, ми поборемося за друге місце. Приходити з таким рівнем підтримки і такими можливостями, мати майже рік на відбір кандидатів і так бездарно його витратити – це треба вміти», - підсумував свій виступ нардеп.