У Зеленського зазначили, що підготовка зустрічі триває \ фото REUTERS

Підготовка зустрічі лідерів України й Росії Володимира Зеленського і Володимира Путіна триває на рівні Офісу президента України й Адміністрації президента Росії, але узгодження її порядку денного й організація є надзвичайно складними.

Про це кореспонденту УНІАН заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк у зв'язку з заявою президента РФ про те, що йому завжди є про що поговорити з президентом України.

«У цьому випадку цілком можна обійтися без спекуляцій. Очевидно, що зустрічі на такому рівні завжди потрібні. Очевидно, що подібного рівня зустрічі надзвичайно складні за погодженням порядку денного й організації», - наголосив він.

Відео дня

Проте, як зазначив радник керівника ОП, підготовка зустрічі триває на рівні Офісу президента України й Адміністрації президента Росії.

Читайте такожУ Зеленського озвучили очікування від зустрічі Байдена і Путіна"Повинні бути узгоджені всі деталі, перш ніж може бути озвучена конкретика щодо її організації", - заявив він.

Заява Путіна щодо зустрічі з Зеленським

Путін вчора, 9 червня, в ефірі російського телебачення заявив, що запропонована Зеленським зустріч повинна бути присвячена проблемам відносин між Росією та Україною. "Мені здається, що в наших двосторонніх відносинах (України і Росії - УНІАН) стільки накопичилося проблем, що потрібно було б говорити про це", - сказав Путін.

Далі він додав, що главам двох сусідніх країн «завжди є про що поговорити».

Зеленський запропонував Путіну зустрітися: деталі

20 квітня у відеозверненні Зеленський запропонував російському колезі Путіну зустрітися в «будь-якій точці» Донбасу, де триває війна.

22 квітня Путін заявив про готовність обговорити із Зеленським у Москві двосторонні відносини у будь-який зручний час, але відмовився обговорювати «проблему Донбасу». При цьому він учергове повторив, що для розв‘язання «проблеми Донбасу» керівництву України потрібно спілкуватися з підконтрольними Росії бойовиками з «ДНР» і «ЛНР», а вже потім з Росією.

Пізніше в інтерв'ю італійській газеті La Repubblica Зеленський висловив переконання, що його двостороння зустріч з Путіним обов'язково відбудеться, і не виключив, що місцем її проведення може стати Ватикан. Також Зеленський припустив, що його прямі переговори з Путіним можуть запобігти ескалації агресивних дій РФ.

20 травня Зеленський на прес-конференції за підсумками двох років роботи на посту президента України знову висловив переконання, що його зустріч з президентом РФ має відбутися або на Донбасі, або на нейтральній території.