Марченко повернулася до Києва / Oksana Marchenko, Facebook

Дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко повідомила про повернення до Києва після відпочинку. Правоохоронці відучора шукають Медведчука, якому мають повідомити про підозру у держзраді.

Читайте такожОбшуки у Медведчука: невідомі завадили евакуатору забрати Mercedes кума Путіна (відео)

Про повернення Марченко написала у своєму Instagram. З її поста складається враження, що Медведчук перебував на відпочинку разом з нею.

Відео дня

"Друзі, в житті часто нас супроводжують смуток, страх, печаль, туга, почуття втрати, втома, тривога...

Рідше, але в житті зустрічаються біль, хвороби, трагедії... Потрібно забути, що ідеальне життя нібито легке і безболісне.

Перебуваючи на відпочинку за межами Києва, вчора ми дізналися, що в нашому будинку і офісі чоловіка - обшуки... Абсолютно марне заняття. Якось недобре, знаючи, що ми у від'їзді, прийшли ці люди. Бог з ними - вони виконавці. Сподіваюся, вас приймали радо", - йдеться в публікації Марченко.

Напередодні ЗМІ писали, що Марченко ймовірно перебуває в Хорватії – вона постила в Instagram публікації з відповідною геолокацією.

Підозра Медведчуку: що відомо

  • 11 травня генпрокурор Ірина Венедиктова заявила, що підписала повідомлення про підозру у державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму депутатам від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Йдеться про вчинення злочинів, передбачених статтями 111 (держзрада) і 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.
  • Підозра Медведчуку стосується трьох епізодів. 
  • Водночас співробітники СБУ влаштували обшуки в двох київських будинках Медведчука і офісі його партії ОПЗЖ.
  • Також вона повідомила, що за результатами обшуків місцезнаходження Медведчука не встановлено, і тому СБУ вживає заходів для встановлення його місця перебування та вручення клопотання про утримання під вартою.
  • При цьому глава СБУ Іван Баканов вчора заявив, що Медведчук перебуває в Україні. Те ж саме сказав і однопартієць Медведчука Ілля Ківа.
  • Сам Медведчук назвав обшуки і свою підозру "політичною розправою". При цьому він підтвердив, що знаходиться в Україні, і не збирається ховатися.