Будапешт підтримав позицію Києва вибудовувати конструктивний діалог між державами / фото ua.depositphotos.com

Міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто підтримав позицію українського колеги Дмитра Кулеби вибудовувати конструктивний діалог між державами.

Про це глава МЗС України повідомив у соціальній мережі Facebook.

"Петер підтримав мою пропозицію перегорнути сторінку, на якій Україна та Угорщина нещодавно обмінялися болісними ударами. Ми обидва погоджуємося, що треба винести правильні висновки з того, що сталося два тижні тому і надалі вибудовувати конструктивний діалог. Немає альтернативи добросусідству українського та угорського народів і нашому спільному європейському та євроатлантичному майбутньому", - написав Кулеба.

Також глава МЗС України побажав Сійярто швидкого одужання від коронавірусу.

Читайте такожУ ЄС відреагували на дипломатичний скандал із втручанням Угорщини в українські вибори

Загострення конфлікту між Угорщиною і Україною: що передувало

  • За даними спостерігачів громадянської мережі ОПОРА, 8-9 жовтня держсекретар Угорщини з питань національної політики Янош Арпад Потапі під час візиту до Закарпаття, зокрема в Ужгородський та Берегівський райони, проводив агітацію на користь політичної партії "КМКС "Партія угорців України".
  • Крім того, угорські чиновники проводили агітацію в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня.
  • 26 жовтня у МЗС України вручили ноту протесту послу Угорщини Іштвану Ійдярто у зв'язку з агітацією угорських офіційних осіб у день місцевих виборів на Закарпатті.
  • 27 жовтня стало відомо, що Київ заборонив в'їзд в Україну двом угорським посадовцям, у Будапешті це рішення назвали "жалюгідним".
  • 5 листопада Кулеба закликав Угорщину не перетинати "червону лінію" після заборони двом угорським посадовцям відвідувати Україну. Глава МЗС заявив, що виступає за конструктив, але попереджав про кроки у відповідь, якщо Угорщина вдаватиметься до неконструктивних дій.