МЗС висилає російського дипломата / REUTERS

У Міністерстві закордонних справ України нагадали посольству Російської Федерації у Києві, що один з радників цієї дипломатичної установи має залишити Україну впродовж 72 годин від сьогоднішнього дня.

Читайте такожВ українському МЗС затримання консула назвали спланованою провокацією Росії

Як повідомив у коментарі УНІАН речник МЗС Олег Ніколенко, відповідну дипломатичну ноту вже відправлено.

Відео дня

"Сьогодні МЗС України надіслало ноту про оголошення одного із радників посольства Російської Федерації в Києві небажаною особою у зв’язку із діяльністю, несумісною з його дипломатичним статусом. Він має залишити територію нашої держави впродовж 72 годин", - заявив Ніколенко.

Разом з тим речник зазначив, що зараз також вирішується питання повернення в Україну українського консула із Санкт-Петербурга.

Раніше заступник глави МЗС Євген Єнін заявив, що України має намір вислати з України одного з радників посольства Росії в Києві, його прізвище Черніков.

Затримання консула України в Санкт-Петербурзі: головне

  • 16 квітня співробітники ФСБ затримали консула Генерального консульства України у Санкт-Петербурзі Олександра Сосонюка.
  • У спецслужбі стверджували, що Сосонюк нібито намагався отримати закриту інформацію, що міститься в базах даних російських правоохоронних органів.
  • У відомстві підкреслили, що така діяльність несумісна зі статусом дипломатичного працівника і носить «явно ворожий характер щодо Російської Федерації».
  • В українському МЗС висловили обурення інцидентом.
  • Згодом стало відомо, що Росія висилає українського консула, затриманого в Петербурзі.
  • Водночас Україна дзеркально висилає російського дипломата з Києва у відповідь на провокацію у Санкт-Петербурзі.