Напрямок комунікацій, президент вважає, треба підсилити  / REUTERS

В Офісі президента пояснили мету кадрових змін в Службі безпеки України та Міністерстві оборони.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив прес-секретар президента України Сергій Никифоров.

Він нагадав, що нещодавно у Службі безпеки України відбулися кадрові зміни на всіх рівнях.

Відео дня

Зокрема, Руслана Баранецького та Василя Малюка звільнено з посад перших заступників голови СБУ, Сергія Андрущенка переведено на посаду першого заступника голови СБУ.

Читайте такожХомчак іде з посади Головнокомандувача ЗСУВідповідні укази підписав президент Володимир Зеленський.

Водночас голова СБУ Іван Баканов звільнив начальника управління внутрішньої безпеки Андрія Наумова та начальника економічної контррозвідки Андрія Трепілка.

"Мотивація цих кадрових змін дуже проста: президент вимагає від СБУ активнішої боротьби з контрабандою. Питання тут не лише в тому, що контрабанда - це пряме порушення українського законодавства та недоотримання коштів бюджетом України, а й в тому, що контрабанда загрожує економічній стабільності нашої країни, тому що робить компанії, які працюють "в білу", неконкурентноздатними..." - зазначив Никифоров.

Він також додав, що інша частина кадрових рішень в СБУ пов’язана з реформою відомства, яка наразі триває та полягає зокрема у позбавленні СБУ функцій боротьби з економічними злочинами.

Крім того, прес-секретар прокоментував й кадрові зміни в Міноборони.

Никифоров нагадав, що 21 липня уряд звільнив трьох заступників міністра: Олександра Миронюка, Ігоря Старобінського та Ігоря Халімона, які відповідали за побутове, інформаційне забезпечення, а також забезпечення озброєнням.

"Мета президента зрозуміла - він хоче, щоб сучасний солдат, який ризикує власним життям, мав гідні умови служби, щоб тримав у руках сучасну та надійну зброю або обладнання... Напрямок комунікацій, президент вважає, треба підсилити", - пояснив він.

За словами Никифорова, кандидатури наступників на ці посади наразі перебувають на фінальній стадії узгодження та проходять перевірки.

Він пообіцяв, що до кінця тижня імена кандидатів будуть оприлюднені.