Венедіктова обговорила із Джеймі Вайтом захист інвестицій та інтелектуальної власності / фото gp.gov.ua

Генпрокурор України Ірина Венедіктова під час візиту до США поспілкувалася із Джеймі Вайтом - заступником Торгового представника США щодо перспективи співробітництва та обміну досвідом між країнами.

Як повідомили у прес-службі ОГП, головними теми зустрічі були захист інвестицій та інтелектуальної власності. 

Венедіктова зазначила, що в Офісі Генпрокурора ще з минулого року працює спеціалізований підрозділ, який займається протидією незаконному тиску на бізнес.

Відео дня

Читайте такожВенедіктова провела в США зустріч з представниками Держдепу: про що домовилися

"За цей час напрацьовано понад 60 успішних кейсів із захисту інвестицій. До прикладу, завдяки роботі цього підрозділу американське підприємство прийняло рішення про інвестування в нашу державу та створення близько 10 тисяч робочих місць. Ми активно працюємо із Американською торговельною палатою в Україні і конструктивний діалог та спільна робота сприяють утвердженню верховенства права і комфортному бізнес-клімату", - зазначила Генпрокурор. 

Також вона наголосила, що важливою складовою безпечного ведення бізнесу, безперечно, є захист від протиправної діяльності у сфері інтелектуальної власності, якому в ОГП також приділяють увагу. 

Торгове представництво США готове долучитися до проведення тренінгів та підвищення кваліфікації українських прокурорів на цьому напрямі, повідомили у відомстві.