Після отримання 8 тисяч доларів неправомірної вигоди затримано вже колишнього керівника відділу однієї з місцевих прокуратур у Запорізькій області.

Відео дня

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівник Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова.

Вона зазначила, що, перебуваючи на цій посаді, екс-керівник однієї з місцевих прокуратур Запоріжжя пообіцяв за гроші не притягувати особу до кримінальної відповідальності й закрити провадження за фактом розтрати бюджетних коштів шляхом внесення недостовірних даних до актів виконаних будівельних робіт.

Читайте такожГотується добір до нових окружних прокуратур: у планах першої хвилі - понад 450 вакансій"Попри те, що прокурор не пройшов атестацію і був звільнений близько 10 днів тому, він все ж завершив свою незаконну оборудку", - йдеться у повідомленні.

Також, продовжила Венедіктова, на підбурюванні до надання хабара слідчому поліції нещодавно було викрито прокурора однієї з окружних прокуратур Києва. Закриття кримінального провадження за фактом завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості правоохоронці оцінили в 5 тисяч доларів США. Після одержання першої частини неправомірної вигоди обох викрито та повідомлено про підозру.

"Тільки від початку 2021 року Генеральною інспекцією Офісу генпрокурора за вчинення корупційних злочинів притягнуто до кримінальної відповідальності 4 прокурорів, 2 співробітників поліції та 1 фізичну особу-співучасника. Загальна сума одержаної ними неправомірної вигоди – понад 800 тисяч гривень", - наголосила Венедіктова.

Вона зазначила, що днями також пішло до суду провадження щодо прокурора однієї з Київських місцевих прокуратур та співробітника одного з головних управлінь СБУ, які шахрайським способом намагалися заволодіти 100 тис. доларів США представника банківської установи за нібито закриття кримінального провадження, яке самі ж сфальсифікували. Кадрова комісія прийняла рішення про звільнення цього прокурора з органів прокуратури.

"Загалом упродовж цього року кадровою комісією з розгляду дисциплінарних скарг вже було прийнято рішення про накладення на 8 прокурорів дисциплінарних стягнень у виді звільнення з посад в органах прокуратури. Також судом за перший квартал 2021 року винесено 3 вироки стосовно колишніх прокурорів, які вступили в законну силу", - розповіла керівник Офісу генпрокурора.