gp.gov.ua

В рамках робочого візиту до Литви Генеральний прокурор Ірина Венедіктова зустрілась із директором Служби спеціальних розслідувань (STT) Литовської Республіки Жидрунасом Барткусом.

STT – правоохоронний орган, що займається викриттям, протидією та попередженням корупції у Литві та працює на міжнародному рівні для запобігання поширенню цього явища.

"Весь світ має бути об’єднаний проти корупції, тому для нас пріоритетно розвивати зв’язки з правоохоронцями інших країн. Литва готова ділитися найкращими практиками і досвідом. Така взаємодія розвиває потенціал антикорупційних органів, а саме потужної боротьби від нас всіх чекає суспільство", - акцентувала Ірина Венедіктова.

Відео дня

Також у Вільнюсі Генпрокурор зустрілася з директором Служби розслідувань фінансових злочинів Антоні Мікульскісом. Керівництво відомств обмінялось інформацією про заходи із захисту державних фінансів та протидії відмиванню коштів, які вживаються  правоохоронцями обох країн.  

gp.gov.ua

"Руйнування тіньових схем - дуже важливий напрям, де від пильності правоохоронців залежать всі сфери життя держави. Торік завдяки нашій координації з протидії схемам ухилення від сплати податків на майже 50 мільярдів гривень збільшено надходження до бюджету. А ліквідація транзитно конвертаційних груп збільшила надходження ПДВ на 40 мільярдів гривень. Наразі українська система протидії фінансовим злочинам перебуває в стані перетворення. У вересні запрацює новий орган – Бюро економічної безпеки. Його аналітики і детективи працюватимуть над попередженням та розслідуванням злочинів, пов’язаних з економікою та фінансами", - зазначила Генпрокурор.

Ірина Венедіктова також додала, що Офіс Генпрокурора цьогоріч вже уклав Угоду про співробітництво із Європейським управлінням з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF), яке також є партнером Служби розслідувань фінансових злочинів Литовської Республіки. Очільники української і литовської інституцій домовились поглиблювати співпрацю в сфері захисту економіки.