Ілюстрація / REUTERS

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура оприлюднив попередній перелік питань порядку денного позачергового засідання Верховної Ради, проведення якого очікується 30 квітня.

Список депутат опублікував у своєму Теlegram-каналі.

"Перелік питань на позачергове засідання ВР. Можливо, будуть додаткові пропозиції від президента", - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожЗеленський схвалив зміни до регламенту Ради щодо розгляду законопроектів з великою кількістю правок

Так, у цьому переліку - проекти законів про ратифікацію договорів між Україною та Аргентинською Республікою про видачу правопорушників (№0022); про передачу засуджених осіб (№0023); про взаємну правову допомогу у кримінальних справах (№0024).

Також це проект закону про ратифікацію Листа про внесення змін № 3 до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв) (№0028); проект закону про приєднання України до Схеми сортової сертифікації насіння хрестоцвітих та інших олійних або прядивних культур та Схеми сортової сертифікації насіння цукрового та кормового буряка Організації економічного співробітництва та розвитку (№0029).

Крім того, в цьому переліку - проекти законів про ратифікацію договорів між Україною та Республікою Казахстан про екстрадицію (№0030); про правову допомогу у кримінальних справах (№0031); а також проект закону про приєднання України до Міжамериканської конвенції про виконання кримінальних покарань за кордоном (№0033).

Передбачається розглянути також проект закону про приєднання України до Другого протоколу до Гаазької конвенції про захист культурних цінностей у разі збройного конфлікту 1954 року (№0036) і проект закону про внесення змін до статті 225 Виборчого кодексу України (щодо розміру грошової застави) (№2769).

Розглядатиметься і проект постанови про звернення Верховної Ради до парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій щодо засудження триваючої збройної агресії Російської Федерації проти України, анексії АР Крим і Севастополя та окупації окремих районів Донецької і Луганської областей, політичних репресій проти громадян України та звільнення політичних в'язнів - громадян України (№3068).

Крім того, передбачається розглянути проект закону про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування доходів медичних працівників, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання серед людей на коронавірусну хворобу (COVID-19) (№3329) та проект закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради щодо оптимізації процедури розгляду законопроектів у другому читанні (№3313).

Також розглядатиметься проект постанови про внесення змін до постанови парламенту "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання" (№3402) та проект постанови з аналогічною назвою №3401.

У попередньому порядку денному міститься також проект закону про заходи, спрямовані на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії (№2386); проект постанови про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів у період з 2014 по 2018 роки (№3384).

Крім того, депутати планують розглянути зміни до закону "Про Антимонопольний комітет України" та деяких інших законодавчих актів щодо вдосконалення системи органів Антимонопольного комітету (№3132) та проект постанови про внесення змін до постанови "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини Державного бюджету України" (№3400).

Також у попередньому порядку денному засідання є питання про пропозицію депутатів щодо застосування особливої процедури розгляду законопроектів у другому читанні, передбаченої статтею 119-1 Регламенту ВР, при розгляді у другому читанні проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№2571-д).