У Зеленського не дадуть місцевій владі перетворити свої регіони на "персональну вотчину" / фото УНІАН, Олексій Іванов

В Офісі президента України зазначили, що збільшення фінансового потенціалу та можливостей для представників місцевої влади не означає, що будь-кому державою буде дозволено перетворення свого міста, району або громади на "персональну вотчину".

Про це йдеться в переданому УНІАН коментарі ОП щодо завершення голосування на місцевих виборах.

"Українці обрали своїх представників до органів влади місцевого рівня. Це ключовий здобуток на сьогодні. Ймовірно, в частині міст відбудуться так звані другі тури голосування за міських голів. У результаті успішної реформи децентралізації саме місцевий рівень влади став ключовим у створенні дійсно комфортних і цивілізованих умов життя у містах, областях, районах і громадах", - йдеться в коментарі.

Зазначається, що вертикаль центральної влади щорічно збільшує фінансовий потенціал і можливості, які передаються на місця. Від ефективності та доброчесності обраних сільських, селищних, міських голів і депутатів місцевих рад залежатиме якість життя кожного громадянина.

"Центральна влада готова співпрацювати з усіма представниками горизонталі місцевої влади заради створення та посилення цивілізованих умов життя по всій Україні", - наголошують в Офісі президента.

Читайте такожЗеленський пообіцяв "жорстко стежити" за новообраною місцевою владою

У Зеленського підкреслили, що "збільшення фінансового потенціалу та можливостей для представників місцевої влади не означає, що будь-кому державою буде дозволено перетворення свого міста, району або громади на персональну вотчину. Закон – один для всіх. Відповідальність перед державою та громадою - це аксіома для місцевих органів влади".

Місцеві вибори в Україні