Експерт назвав головну причину перенесення "прямої лінії" Путіна / фото РИА Новости

Російський політолог Анатолій Несміян пояснив, навіщо російському диктатору Володимиру Путіну переносити "пряму лінію" на кінець року. Він зазначив, що сенсом цього заходу є вибори в 2024 році.

"Оголошено, що в листопаді-грудні пройде пряма лінія Путіна. Якщо хто вже призабув, то це захід, на якому народ в особі працівників ФСТ і заінструктовані журналісти задають прямі і жорсткі питання в обличчя президенту. Питання, зрозуміло, узгоджуються з інстанціями. Сенс цього сумного заходу - 2024 рік. Там потрібно проводити імітацію виборів президента, а тому слід дотримати деякі ритуали. Те, що Путін знехотя погодиться ще трішечки попрацювати на благо країни, сумнівів немає ні найменших. З Кремля його можна тільки винести вперед ногами. Ніяк інакше він звідти все одно не піде", - відзначив політолог у своєму Telegram-каналі.

При цьому він зазначив, що "ні "передвиборна кампанія", ні сам процес "виборів", ні підсумковий "результат" ніякого інтересу не викликають" - це всього лише дотримання ритуалу.

Відео дня

"Для цього і пряма лінія. Якраз десь в листопаді-грудні підходить термін, коли потрібно заявити про те, що прийнято важке рішення ще послужити батьківщині. Ось на "прямій лінії" та повідомлять очікувану новину. Все інше буде просто обрамленням. Ну, проведуть газ в якусь богом забуту село і подарують ще одну інвалідну коляску якомусь ветерану СВО. І влаштують в дитячий будинок сироту. Нічого нового. Все, як і завжди. Ну, і пару жартів нижче плінтуса-але це вже теж нецікаво", - підсумував Несміян

Пряма лінія Путіна 2023 - що відомо 

Пряму лінію російського диктатора Володимира Путіна планували провести традиційно влітку, але "кілька тижнів тому" стало зрозуміло, що доведеться переносити подію. Попередньо планується провести її в листопаді-грудні.

Відзначається, що рішення пов'язане з ситуацією на фронті. У Кремлі хочуть дочекатися визначеності з ситуацією на полі бою і початку офіційної кампанії Путіна з переобрання на пост президента. 

У свою чергу прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що дата прямої лінії президента ще не визначена. Крім того, він вказав, що про рішення висуватися на новий термін Путін оголосить своєчасно.

Вас також можуть зацікавити новини: