В Україні продовжують обговорювати можливу відставку Залужного / скріншот 

Якщо президент Володимир Зеленський дійсно ухвалив рішення про відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, то з поясненням не потрібно тягнути. Як зазначив в інтерв'ю LIGA.net Павло Клімкін, слід пояснити українцям і західним союзникам, чому так сталося.

На його думку, ця історія так чи інакше вплине на ментальність і настрої всередині України. Хоча він не вважає "звільнення" Залужного новиною №1, оскільки це обговорення "віртуальної реальності".

"Я не хочу спекулювати, але це створює непередбачуваність. Все ця історія, навіть розмови про цю історію. Вона створює непередбачуваність всередині країни і таку ж непередбачуваність для наших партнерів. Непередбачуваність під час війни - це завжди погана історія, - сказав Клімкін. - Це рішення має отримати пояснення. Пояснення для себе, пояснення для суспільства, пояснення для наших друзів. Вони нам у військовому сенсі допомагають критично. Тому я не займався б спекуляціями, але ця історія непроста".

Відео дня

Можлива відставка Залужного - актуальне 

Нагадаємо, як писав The Washington Post з посиланням на високопоставленого українського чиновника, у ймовірному розколі між президентом України Володимиром Зеленським і головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним найсерйознішою розбіжністю стало прохання генерала мобілізувати більше солдатів.

За словами чиновника, остаточна цифра Залужного наближалася до 500 тисяч, але Зеленський відмовився від призову такої кількості людей, хоча військові командири кажуть, що необхідність в ньому елементарна.

Вас також можуть зацікавити новини: