Європейський інвестиційний банк погодився перенаправити з інших проектів на допомогу Україні 639 мільйонів євро / фото УНІАН

Уряд України веде переговори з усіма міжнародними організаціями та країнами щодо фінансової допомоги.

Про це в щоденному зверненні заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Європейський інвестиційний банк погодився перенаправити з інших проектів на допомогу Україні 639 мільйонів євро, і Кабінет Міністрів вже прийняв необхідні для цього документи. Також Міністерство фінансів вже провело перший випуск військових облігацій і планує другий.

Відео дня

"Сотні іноземних компаній закривають виробництво і забороняють продаж своїх товарів в країні-агресорі. Поки Росія втрачає на всіх фронтах, ми маємо швидко переходити на економіку воєнного часу", — заявив глава уряду.

Шмигаль зазначив, що це передбачає чітке планування потреб, держава вже почала розміщувати держзамовлення на підприємствах для забезпечення критичних потреб.

"Мова не тільки про зброю, мова про продукти харчування, ліки, паливо й т.ін. ми зобов'язані забезпечити країну всім необхідним. Уряд вже ввів обмеження на експорт деяких соціально важливих товарів і сировини, з якої вони виробляються, контроль за продовольчою безпекою зараз є одним з пріоритетів Міністерства економіки", - заявив Шмигаль.

 "З початком війни багато хто втратив будинки, роботу, накопичення, але залишилися захищати Україну. Сьогодні держава вас підтримує. За дорученням президента з наступного тижня запрацює оновлена програма Е-підтримка. В рамках цієї програми кожен найманий працівник, кожен ФОП у якого війна забрала роботу, зможе отримати 6,5 тисяч гривень. Кошти можна буде отримати через Дію", - пояснив прем'єр.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міста.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • 6 березня 2022 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль підписав звернення до країн G7 про припинення членства Росії та Білорусі в Міжнародному валютному фонді та всіх організаціях Світового банку.