Єрмак отримав від президента завдання відбити російську інформатаку на вакцинацію в Україні – експерт

Голова Офісу Президента Андрій Єрмак отримав від президента Володимира Зеленського задачу відбити російську інформатаку на вакцинацію в Україні.

Про це повідомляє політичний експерт, блогер Сергій Биков.

“На Банковій розуміють, що мета російської пропаганди сьогодні - зрив вакцинації в Україні. Президент Володимир Зеленський та голова ОП Андрій Єрмак провели термінову нараду, за результатами якої Зеленський доручив голові Офісу протидіяти намаганням Росії зірвати вакцинацію в Україні. Тому на базі Центру боротьби з дезінформацією, який курує очільник ОП, вже готуються відповідні заходи”, - зауважив він.

Відео дня

Експерт підкреслив, що Росія запустила потужну хвилю дезінформації щодо вакцинації в Україні. За його словами, смерть жінки-військовослужбовця в Одеській області нібито після вакцинації, а також аптекаря в Чернівцях стали головною зброєю російської пропаганди, яка активізувала обговорення цих тем у мережі.

“Типово, що у цих трагічних випадках Кремль через своїх агентів звинувачує владу та нібито “поганий” препарат від коронавірусу CoviShield (AstraZeneka). 

Звісно, російським пропагандистам байдуже, що зв'язок вакцини зі смертями ніяким чином не доведений. І що у обох померлих були хронічні патології. Аджее ворог своєю брехнею прагне вщент знищити довіру українців до вакцинації”, - написав Биков .

Блогер додав, що голова держави довірив Єрмаку скоординувати українські зусилля в інфополі, щоб переламати ситуацію, і нагадати, що вакцина, яку закуповує Україна, визнана безпечною у світі.

“Це правда, адже нею вакцинуються в Британії і Канаді, її безпечність та дієвість визнана ВООЗ. На сьогоднішній день Банкова збирає інформацію щодо джерел та агентів впливу росіян в Україні, які поширюють пропаганду. Розглядаються як джерела Віктора Медведчука, так і особисто Петро Порошенка. Вчорашні обшуки в “Українському виборі” кума Путіна - це один з пунктів плану Єрмака. Окрім цього очільник Офісу президента буде піднімати питання протидії антивакцинаторській пропаганді на РНБО. Мета росіян - зірвати вакцинацію в Україні у майбутньому, незалежно від препарату та нав'язати українцям вакцину Супутник V, ефективність якої не доведена. Задача Єрмака - не допустити цього”, - завершив Биков.