За оцінкою ОЄОУ, правки мають перед собою мету повністю замінити саму суть проекту Закону про антисемітизм / фото УНІАН

Об'єднана єврейська община України в офіційному Telegram-каналі опублікувала до депутатів Верховної Ради України щодо Законопроекту №5109  «Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні».

Читайте такожРада проголосувала у першому читанні за законопроект про протидію антисемітизмуРедакція JewishNews наводить повну цитату заяви ОЄОУ щодо цього питання:

Звернення єврейської общини України до депутатів ВРУ щодо законопроекту №5109

Відео дня

Об’єднана єврейська община України висловлює своє занепокоєння щодо можливого внесення деструктивних правок до Проекту Закону №5109 "Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні", загальний зміст котрих оприлюднений народним депутатом України В'ятровичем. За оцінкою ОЄОУ, правки мають перед собою мету повністю замінити саму суть Проекту Закону "Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні", котрим визначається поняття антисемітизму.

Після подання до ВРУ Законопроекту №5109 нами до Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова та Голови комітету з прав людини Дмитра Лубінця були передані листи від 119 єврейських громад та організацій України, в яких міститься клопотання про прийняття визначення антисемітизму в Україні на основі формулювання Міжнародного альянсу пам'яті жертв Голокосту (IHRA), за яким прийняте визначення антисемітизму Європейським парламентом та багатьма провідними країнами світу.

Будь-яке спотворення змісту Законопроекту ставить за мету перешкоджання його прийняттю, які б при цьому мотиви не декларувалися, силами, котрі, на нашу думку, не є дружніми до єврейської громади України.

Об’єднана єврейська община України закликає народних депутатів Верховної Ради України та народних депутатів — членів відповідного Комітету зробити висновки та не допустити прийняття деструктивних правок.