Путін, за словами Фейгіна, зараз зайнятий Олімпіадою / REUTERS

Напруга навколо можливого вторгнення російських військ в Україну в лютому змінилося затишшям через від'їзд Володимира Путіна на відкриття Олімпійських ігор до Пекіна.

Таку думку в ефірі ток-шоу "Право на владу" висловив російський адвокат і блогер Марк Фейгін.

Він розповів про існування думки про те, що в лютому РФ не вторгнеться в Україну через відсутність Путіна в країні. Колективне рішення про інтервенцію, додав Фейгін, його оточення прийняти не наважиться.

Відео дня

"Зараз якесь очікування, затишшя, пов'язане з тим, яке рішення прийме ця посадова особа. Якщо раніше якось сперечалися про думки всередині оточення Путіна, то зараз більше пов'язують вольове рішення саме з ним, тому що ніхто не хоче нести колективну відповідальність за прийняття рішення про інтервенцію", - говорить адвокат.

Як відомо, відкриття Олімпіади в Пекіні відбудеться сьогодні, 4 лютого.

Загроза нової агресії Росії

З листопада 2021 року Росія зосередила на кордонах з Україною понад 100 тисяч військових. Міжнародне співтовариство побоюється, що Кремль приверне армійців і техніку до повномасштабного наступу.

У зв'язку з новою загрозою російської агресії в Східній Європі США, Британія і ЄС працюють над інструментами стримування намірів Путіна, зокрема шляхом введення жорстких санкцій.

США і низка країн Європи погодилися передати українській армії військове озброєння для захисту суверенітету держави від ймовірного нового наступу Росії.