Дмитро Разумков розповів про позицію фракції "Слуга народу" щодо "мовного" закону / фото УНІАН

Спікер Верховної ради Дмитро Разумков вважає, що закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» вимагає змін.

Читайте такожДо ВР поки не надходили пропозиції щодо змін до мовного закону - РазумковСвою думку з цього приводу він висловив в інтерв'ю виданню «Главком».

За його словами, в парламенті вже зареєстровані законопроекти про зміни.

Відео дня

«Думаю, так (закон про мову потрібно міняти). Там є позиції, які будуть сприйматися позитивно, а є ті, які будуть сприйматися негативно. І будь-який політик, особливо в умовах війни і непростої ситуації в державі, повинен думати не про те, як позитивно або негативно сприймуть його слова про мову, а розуміти – чи об'єднає це українське суспільство, чи ні», – сказав Разумков.

При цьому він додав, що на найближчі пленарні тижні зареєстровані відповідні проекти законів не включені до порядку денного.

Також спікер прокоментував, чи є у фракції «Слуга народу» узагальнена основна концепція щодо «мовного» закону: «Від занадто радикально налаштованих на захист української мови депутатів до тих, хто буде займати абсолютно протилежну позицію. Ви це самі бачите. Але більша частина, мені так здається, буде дотримуватися саме центристської позиції, і в цьому питанні так само».

Раніше УНІАН писав, що президент Володимир Зеленський вважає питання мови в Україні «штучним».