Намазка з сала в блендері / фото ua.depositphotos.com

Хто з нас не куштував намазку з сала. Готують її по-різному: з гострим перцем, з паприкою, з часником, із зеленню, зі шкварками, з в'яленими томатами та навіть з овочами. Ми пропонуємо вашій увазі найсмачніші перевірені рецепти, які вам обов'язково сподобаються.

Раніше ми писали про те, як приготувати сало в розсолі з цукром, а сьогодні розповімо, як зробити смачну намазку, яку не соромно буде поставити навіть на святковий стіл.

Намазка з сала по-українськи - рецепт за п'ять хвилин

Для приготування цієї закуски вам знадобиться:

Відео дня
  • сало - 300 гр;
  • часник - 1 головка;
  • сіль - за смаком;
  • чорний мелений перець - за смаком;
  • свіжа зелень - 50 гр;
  • копчена паприка - за смаком.

Для початку необхідно зрізати з сала шкіру. Сало пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера. Якщо у вас немає ні того, ні іншого, можна злегка заморозити основний інгредієнт в морозилці і натерти його на крупній тертці. Структура намазки буде більшою, але смак від цього лише виграє. В отриману масу додаємо нарізану зелень, пропущений через прес часник, сіль та спеції. Все перемішуємо. Перекладаємо намазку в стерильну банку, закриваємо кришкою та прибираємо в холодильник.

Як зробити намазку з часнику та сала - рецепт, якого ви не знали

Для приготування вам знадобиться:

  • сало - 500 гр;
  • часник - 2-3 головки;
  • свіжий кріп - 50 гр;
  • сіль - за смаком;
  • чорний мелений перець - за смаком;
  • в'ялені помідори - 250 гр.

Сало відокремлюємо від шкіри та кілька разів пропускаємо через м'ясорубку. Зрізану шкіру дрібно нарізаємо і підсмажуємо на сковороді близько 10 хвилин до появи рум'яної скоринки. В'ялені помідори дрібно нарізаємо. Додаємо до перекрученого сала шкварки, спеції, подрібнену зелень та в'ялені томати. Перемішуємо масу і зберігаємо в холодильнику в герметично закритому посуді.

Намазка з сала з часником та кропом / фото ua.depositphotos.com

Незвичайна намазка з сала з часником та зеленню 

Для цього рецепта вам знадобиться:

  • свіже сало - 300 гр;
  • копчене сало - 200 гр;
  • копчені ребра - 300 гр;
  • сіль - за смаком;
  • мелений перець - за смаком;
  • часник - 2-3 головки;
  • свіжа зелень - 100 гр.

Свіже та копчене сало відокремлюємо від шкіри і перекручуємо за допомогою м'ясорубки. Якщо любите занадто дрібну текстуру паштетів - перекрутіть сало двічі. Знімаємо м'ясо з копчених ребер і нарізаємо на дрібні шматочки. Ні в якому разі не перекручуйте м'ясо на м'ясорубці, так як в цьому випадку його смак загубиться в паштеті. Змішуємо шматочки м'яса з перекрученим салом. Додаємо в намазку сіль, подрібнений часник, спеції і нарізану зелень. Все перемішуємо. Зберігаємо намазку в холодильнику в щільно закритому посуді.

Оригінальна намазка з сала в блендері

Для приготування вам знадобляться:

  • сало - 300 гр;
  • сіль - за смаком;
  • гострий перець "вогник" - 1-2 шт;
  • чорний мелений перець - за смаком;
  • часник - 4-5 зубчиків;
  • базилік - 70 гр;
  • петрушка - 70 гр.
  • каперси - 150 гр.

Сало відокремлюємо від шкіри і подрібнюємо в блендері. Додаємо дрібно нарізаний гострий перець та подрібнені каперси. Зелень дрібно нарізаємо, а часник попускаємо через прес або подрібнюємо за допомогою блендера. Додаємо зелень, спеції і все перемішуємо. Зберігаємо намазку в холодильнику.

Класична намазка з сала з часником та кропом

Для приготування вам знадобляться:

  • сало - 300 гр;
  • часник - 3-4 зубчики;
  • сіль - за смаком;
  • чорний мелений перець - за смаком;
  • свіжий кріп - 70 гр.

Сало відокремлюємо від шкіри і прокручуємо на м'ясорубці. Додаємо подрібнену зелень та часник. Їх ви можете або нарізати ножем, або так само пропустити через м'ясорубку.

Додаємо сіль і перець, все ретельно перемішуємо та прибираємо в холодильник.

Як зробити домашній паштет з сала за бабусиним рецептом

Для приготування вам знадобляться:

  • сало - 400 гр;
  • цибуля ріпчаста - 200 гр;
  • сіль - за смаком;
  • перець мелений - за смаком;
  • часник - 4-5 зубчиків;
  • свіжа зелень;
  • морква - 200 гр.

Цибулю дрібно нарізаємо і відправляємо на сковороду обсмажувати. Моркву натираємо на тертці і відправляємо до цибулі. Смажимо овочі близько 10 хвилин. Сало перекручуємо на м'ясорубці. Часник пропускаємо через прес, а зелень дрібно нарізаємо. Перемішуємо всі інгредієнти, додаємо сіль, перець та прибираємо намазку в холодильник, щоб вона як слід просочилася.

Вас також можуть зацікавити новини: