
Хто з нас не куштував намазку з сала. Готують її по-різному: з гострим перцем, з паприкою, з часником, із зеленню, зі шкварками, з в'яленими томатами та навіть з овочами. Ми пропонуємо вашій увазі найсмачніші перевірені рецепти, які вам обов'язково сподобаються.
- Намазка з сала по-українськи - рецепт за п'ять хвилин
- Як зробити намазку з часнику та сала - рецепт, якого ви не знали
- Незвичайна намазка з сала з часником та зеленню
- Оригінальна намазка з сала в блендері
- Класична намазка з сала з часником та кропом
- Як зробити домашній паштет з сала за бабусиним рецептом
Раніше ми писали про те, як приготувати сало в розсолі з цукром, а сьогодні розповімо, як зробити смачну намазку, яку не соромно буде поставити навіть на святковий стіл.
Намазка з сала по-українськи - рецепт за п'ять хвилин
Для приготування цієї закуски вам знадобиться:
- сало - 300 гр;
- часник - 1 головка;
- сіль - за смаком;
- чорний мелений перець - за смаком;
- свіжа зелень - 50 гр;
- копчена паприка - за смаком.
Для початку необхідно зрізати з сала шкіру. Сало пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера. Якщо у вас немає ні того, ні іншого, можна злегка заморозити основний інгредієнт в морозилці і натерти його на крупній тертці. Структура намазки буде більшою, але смак від цього лише виграє. В отриману масу додаємо нарізану зелень, пропущений через прес часник, сіль та спеції. Все перемішуємо. Перекладаємо намазку в стерильну банку, закриваємо кришкою та прибираємо в холодильник.
Як зробити намазку з часнику та сала - рецепт, якого ви не знали
Для приготування вам знадобиться:
- сало - 500 гр;
- часник - 2-3 головки;
- свіжий кріп - 50 гр;
- сіль - за смаком;
- чорний мелений перець - за смаком;
- в'ялені помідори - 250 гр.
Сало відокремлюємо від шкіри та кілька разів пропускаємо через м'ясорубку. Зрізану шкіру дрібно нарізаємо і підсмажуємо на сковороді близько 10 хвилин до появи рум'яної скоринки. В'ялені помідори дрібно нарізаємо. Додаємо до перекрученого сала шкварки, спеції, подрібнену зелень та в'ялені томати. Перемішуємо масу і зберігаємо в холодильнику в герметично закритому посуді.

Незвичайна намазка з сала з часником та зеленню
Для цього рецепта вам знадобиться:
- свіже сало - 300 гр;
- копчене сало - 200 гр;
- копчені ребра - 300 гр;
- сіль - за смаком;
- мелений перець - за смаком;
- часник - 2-3 головки;
- свіжа зелень - 100 гр.
Свіже та копчене сало відокремлюємо від шкіри і перекручуємо за допомогою м'ясорубки. Якщо любите занадто дрібну текстуру паштетів - перекрутіть сало двічі. Знімаємо м'ясо з копчених ребер і нарізаємо на дрібні шматочки. Ні в якому разі не перекручуйте м'ясо на м'ясорубці, так як в цьому випадку його смак загубиться в паштеті. Змішуємо шматочки м'яса з перекрученим салом. Додаємо в намазку сіль, подрібнений часник, спеції і нарізану зелень. Все перемішуємо. Зберігаємо намазку в холодильнику в щільно закритому посуді.
Оригінальна намазка з сала в блендері
Для приготування вам знадобляться:
- сало - 300 гр;
- сіль - за смаком;
- гострий перець "вогник" - 1-2 шт;
- чорний мелений перець - за смаком;
- часник - 4-5 зубчиків;
- базилік - 70 гр;
- петрушка - 70 гр.
- каперси - 150 гр.
Сало відокремлюємо від шкіри і подрібнюємо в блендері. Додаємо дрібно нарізаний гострий перець та подрібнені каперси. Зелень дрібно нарізаємо, а часник попускаємо через прес або подрібнюємо за допомогою блендера. Додаємо зелень, спеції і все перемішуємо. Зберігаємо намазку в холодильнику.
Класична намазка з сала з часником та кропом
Для приготування вам знадобляться:
- сало - 300 гр;
- часник - 3-4 зубчики;
- сіль - за смаком;
- чорний мелений перець - за смаком;
- свіжий кріп - 70 гр.
Сало відокремлюємо від шкіри і прокручуємо на м'ясорубці. Додаємо подрібнену зелень та часник. Їх ви можете або нарізати ножем, або так само пропустити через м'ясорубку.
Додаємо сіль і перець, все ретельно перемішуємо та прибираємо в холодильник.
Як зробити домашній паштет з сала за бабусиним рецептом
Для приготування вам знадобляться:
- сало - 400 гр;
- цибуля ріпчаста - 200 гр;
- сіль - за смаком;
- перець мелений - за смаком;
- часник - 4-5 зубчиків;
- свіжа зелень;
- морква - 200 гр.
Цибулю дрібно нарізаємо і відправляємо на сковороду обсмажувати. Моркву натираємо на тертці і відправляємо до цибулі. Смажимо овочі близько 10 хвилин. Сало перекручуємо на м'ясорубці. Часник пропускаємо через прес, а зелень дрібно нарізаємо. Перемішуємо всі інгредієнти, додаємо сіль, перець та прибираємо намазку в холодильник, щоб вона як слід просочилася.