Горіхове печиво - рецепт від господині / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Горіхове печиво на білках - це елементарний варіант, як побалувати себе солоденьким, при цьому не витративши купу грошей і часу. Даний рецепт підходить господиням, які хочуть повітряних ласощів без "метушні" на кухні.

Повітряне горіхове печиво - рецепт на білках

Інгредієнти:

  • 70 гр білка (від 2-х великих яєць);
  • 180-200 гр цукру;
  • 210 гр горіхів.

Для того щоб печиво вийшло саме таким, як в рецепті, важливо дотриматися правил - почистити горіхи, дістати заздалегідь яйця, щоб білки були кімнатної температури, і не замінювати цукор цукровою пудрою.

Коли все це буде зроблено, подрібніть горіхи в дрібну крихту. Якщо використовуєте мигдаль, то попередньо його потрібно залити окропом, залишити відмокати, а потім почистити і просушити в духовці при 50 градусах, і тільки потім подрібнювати. 

Збийте білки до появи легкої піни на третій швидкості блендера, а потім на п'ятій до пишності. Не припиняючи збивати, додавайте цукор дрібними порціями, домагаючись гострих піків білків. Висипте в цю ж ємність горіхи, акуратно перемішайте. 

Нанесіть по периметру дека 4 краплі білкової маси, на неї приклейте пергамент, змащений олією. Перемістіть білково-горіхову масу в кондитерський мішок і видавіть печиво на деко. Відстань між печивом має бути мінімум 2-3 см. Випікайте 20-25 хвилин при 180 градусах.

Детально про те, як приготувати таке печиво горіхове, можна подивитися в відео.

Вас також можуть зацікавити новини: