
Багато дітей і навіть дорослі обожнюють випічку з маком, але найчастіша проблема покупних булочок у малій кількості начинки. УНІАН пропонує рецепт, за яким можна зробити булочки з маком на молоці всього за півтори години.
Дуже смачні булочки з маком - рецепт
Інгредієнти:
- півкілограма борошна;
- склянка молока;
- пакетик ванільного цукру;
- п'ять столових ложок цукру;
- дрібка солі;
- сто грамів макової начинки або маку;
- родзинки - за бажанням;
- один пакетик дріжджів 11 грам;
- два яйця;
- сто грамів вершкового масла.
Запам'ятовуйте, як приготувати булочки з маком за цим рецептом.
Булочки з маком із дріжджового тіста готуються дуже просто. Спочатку вам потрібно зробити опару - розвести в 250 мл теплого молока 1 пакетик сухих дріжджів, туди ж додати 2 ст. л. цукру та 1 ст. л. борошна. Усе перемішати й залишити в теплому місці на 20 хвилин. В окрему миску просіяти 500 гр борошна, зробити заглиблення і вбити туди куряче яйце. На плиті розтопити вершкове масло.
Коли опара буде готова, ввести її в борошно, вилити масло, всипати решту цукру (3 ст. л), ванільний цукор і сіль. Усе перемішати ложкою, а потім вимісити тісто руками. Якщо вирішили додавати родзинки, то ввести їх у тісто на цьому етапі. Накрити рушником, залишити в теплому місці на 1 годину.
Макову начинку готувати не потрібно, а ось якщо ви вирішили взяти звичайний мак, то його попередньо необхідно залити окропом на 10 хвилин, потім воду злити, мак перемолоти в блендері з цукром і перемішати.
Тісто розділити на 2 частини, кожну з яких розкачати в корж завтовшки 0.5 см, змастити вершковим маслом. Рівномірно розподілити начинку, згорнути тісто в рулет. Нарізати кожен рулет на 10 шматочків, викласти на деко, змащене вершковим маслом (можна деко застелити папером, який теж необхідно змастити маслом), залишити на 15 хвилин. Потім змастити булочки з маком збитим яєчним жовтком і випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
За цим рецептом можна зробити не тільки булочки з маком - доречно використати і корицю, і цукати, і будь-які інші начинки.