
Незважаючи на назву, цей тортик люблять дорослі і діти. Просто не додавайте алкоголь, і цей чудовий десерт з легкістю перетвориться на улюблені дитячі ласощі. Рецептів приготування цього торта існує дуже багато. Але класичний торт "П'яна вишня" робиться з одного високого бісквітного коржа, наповненого густим кремом з цілими ягодами.
Торт "П'яна вишня"
Варене згущене молоко - 370 г
Сметана 25% - 500 г
Шоколад - 50 г
Вино червоне напівсолодке - 150 мл
Консервована, заморожена або свіжа вишня - 300 г
Яйця - 5 шт.
Цукор - 160 г
Борошно - 150 г
Какао - 30 гр.
Ванільний цукор - 1 пак.
Сіль - щіпка
Розпушувач - 1 ч. л.
Вишню залити вином або будь-яким іншим алкоголем, дати настоятися в холодильнику ніч.
Збити яйця, цукор і щіпку солі до збільшення у 2-3 рази. Додати борошно, какао і розпушувач. Форму для випічки застелити пергаментом, випікати при 180-190 градусах до готовності. Готовий бісквіт остудити. Зрізати з нього верхівку, вирізати м'якоть, залишаючи 1,5-2 см бортиків. М'якоть подрібнити в крихту.
Сметану збити зі згущеним молоком. Частина крему і бісквітної крихти відкласти для прикраси. Решту крихту змішати з кремом і додати проціджену вишню.
Основу для торта можна додатково просочити алкоголем, який ви злили з вишні.
Приготовлений крем викладаємо в коробочку з бісквіту. Зверху накриваємо другим коржем.
Торт прикрасити кремом і обсипати крихтою. За бажанням можна також прикрасити шоколадною крихтою. Готовий торт відправити в холодильник на ніч для просочення.

Торт "Зимова вишня"
Коржі:
5 яєць
350 грамів цукру
240 грамів борошна
1 ч. л. розпушувача
2-3 ст. л. крохмалю
Просочення:
50 грамів цукру
100 грамів води
Начинка:
Вишня без кісточок - 500 грамів
Вишневий сік - 100 мл
Цукор - 100 грамів
Кориця – ½ ч. л.
Крохмаль 2 ч. л (розвести в 1 ст. л. води)
Вершки 33% - 600 мл
Тертий шоколад і вишня для прикраси
Яйця змішати з цукром, додати борошно, крохмаль, розпушувач все ретельно перемішати. Форму змастити вершковим маслом. Випікати на повільному вогні близько 40 хвилин. Остиглий бісквіт розрізати на 3 коржі.
Для сиропу цукор і воду довести до кипіння, остудити. Коржі просочити сиропом
Для начинки з'єднати сік, цукор, корицю і крохмаль. Варити близько 2-3 хвилин до загустіння, додати вишню, остудити. Для крему збити вершки в міцну піну разом з невеликою кількістю цукру
На нижній корж викласти вишневу начинку, змастити вершками, накрити другим коржем. Повторити. Верх торта обмазати збитими вершками, прикрасити тертим шоколадом і цілими вишеньками.

Торт "П'яна вишня" зі сметанним кремом
- борошно пшеничне - 100 г
- 4 яйця
- цукор - 1 склянка
- какао - 1 ч. л.
- 0,5 ч. л. соди + оцет
- щіпка солі
- ванілін на кінчику ножа
- кокосова або шоколадна стружка для посипання торта
- вершкове масло для змащування форми
Читайте такожНайсмачніша сирна запіканка – як приготувати
Для крему:
- сметана 15% жирності - 400 г
- жменя замороженої вишні
- цукор - 0,5 склянки
- лікер або горілка - 30 мл
Борошно змішати з какао. Окремо збити яйця з цукром і сіллю, додати ванілін. Змішати сухі й рідкі інгредієнти, додати гашену оцтом соду, перемішати. Форму змастити вершковим маслом, випікати 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий корж охолодити та розрізати на 3 частини. Одну частину поламати на шматочки.
Вишню розморозити, подрібнити в блендері до дрібних шматочків і змішати з алкоголем. Сметану збити з цукром, додати ягоди й подрібнений корж.
Перший корж густо промазати кремом, накрити другим коржем. Верх і боки обмазати кремом, що залишився. Прикрасити за бажанням кокосовою або шоколадною стружкою. Торт залишити в холодильнику на кілька годин для просочення.
Торт "П'яна вишня. Простий"
Борошно — 250 грамів
Цукор — 350 грамів
Масло вершкове — 300 грамів
Чорний шоколад — 100 грамів
Яйця — 6 шт.
Какао — 4 ст. л.
Розпушувач — 1,5 ч. л.
Згущене молоко — 1 банка
Вишня — 2 склянки
Червоне вино — 1 ст.
З вишні видалити кісточки. Ягоди залити вином і залишити в холодильнику на ніч. Для тіста білки відокремити від жовтків і збити до густоти, поступово додаючи цукор. По одному додати жовтки. Борошно змішайте з розпушувачем і какао та додати до яєчної маси. Випікати у формі, застеленою пергаментом, близько 35 хвилин при 180 градусах. У готового бісквіта зрізати верхівку. Вийняти з коржа серединку, залишивши борти завтовшки 1,5 см.
Для крему збити міксером розм'якшене вершкове масло до пишноти, поступово додати згущене молоко. Відкласти частину крему для прикраси. В решту крему додати проціджену вишню і подрібнену в крихту серединку бісквіта.
Основу з бортиками заповнити готовим вишневим кремом, накрити "кришечкою". Прикрасити за бажанням.