этот материал доступен на русском

Крем-суп з пельменями: рецепт апетитної страви

14:27, 30 липня 2020
Рецепти
333 0
Рецепт супу з пельменями / фото ua.depositphotos.com

Суп із пельменями – це не лише неймовірно смачно, а ще й доволі ситно. Ароматний та наваристий суп може бути чудовим варіантом першої страви для святкової вечері.

Цибулевий крем-суп з пельменями

Для пельменів

  • Борошно - 2-3 ст.
  • Молоко - 0,5 ст.
  • Вода - 0,5 ст.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Фарш м’ясний (змішаний) - 800 г
  • Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт.
  • Соєвий соус - 3 ст. л.
  • Соус устричний - 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Олія рослинна

Для крему-супу

  • Бульйон - 500 мл
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Вершки (10%) - 50 мл
  • Кріп - 0,5 пучка
  • Цибуля зелена - 0,5 пучка
  • Сіль - за смаком
  • Олія рослинна - 1 ст. л.

Насамперед слід приготувати пельмені. З м'яса зрізати всі плівки та сухожилля. Перекрутити його на м'ясорубці. Цибулю очистити і теж перекрутити. Додати яйце, соєвий та устричний соуси. Вимішати фарш, за потреби досолити.

Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку й прибрати на 30 хвилин у холодильник. Діставши тісто з холодильника, наліпити пельменів.

Читайте такожПишні та соковиті пиріжки у духовці: як приготувати з м’ясом, капустою та абрикосами

Далі обсмажити на рослинній олії порізану великими кубиками цибулю. Додати борошно та обсмажити до золотистого кольору.

Влити бульйон, посолити. Варити 10-15 хвилин до загустіння. Додати зелень. Проварити 5 хвилин. Потім пюрирувати й розвести суп вершками до потрібної консистенції.

Тим часом окремо відварити пельмені. Налити в тарілку крем-суп, викласти пельмені та прикрасити страву зеленню.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter