Консервований кавун / фото ua.depositphotos.com

В Україні настав сезон кавунів - дуже смачної, але абсолютно сезонної ягоди. Незабаром соковиті зелені плоди пропадуть із магазинних полиць. Щоб насолоджуватися соковитою червоною м'якоттю будь-якої пори року, пропонуємо закрити кавун консервований на зиму. Таку заготівлю їдять як закуску або додають в салати. Публікуємо три смачні рецепти з кавуна - солоний та солодкий кавун, а також кавуновий сік.

Мариновані кавуни з оцтом на зиму без стерилізації

Інгредієнти:

  • кавун - 1 шт.;
  • сіль - 1,5 ч. л;
  • цукор - 2 ст. л;
  • оцет 9% - 30 мл;
  • лавровий лист - 2 шт.;
  • перець гострий за смаком.

Кавун ретельно помити і бажано помити щіткою. Банки вимити та протерти чистою серветкою. На дно банок викласти по кружечку гострого перцю. Кавун нарізати трикутниками та розкласти по ємностях. Залити усі банки окропом на 20 хвилин.

Відео дня

Злити воду із банок і перелити у велику каструлю, поставити на вогонь. Додати в рідину цукор, сіль, оцет та лавровий лист. Довести до кипіння. Розсіл для кавунів розлити по банкам і закатати. Готові мариновані кавуни без стерилізації накрити теплою ковдрою та залишити до повного остигання.

Кавун маринований на зиму / фото ua.depositphotos.com

Консервовані кавуни солодкі з медом

  • Кавун - 400 г.
  • Мед - 20 г.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - 10 г.
  • Оцет 9% - 30 г.
  • Вода - 500 мл.

Кавун ретельно помити та нарізати трикутниками. Розкласти по стерилізованих банках. Кожну ємність по шийку залити окропом і залишити на 15 хвилин.

Потім злити рідину з кавунів, додати до неї цукор, сіль, мед та оцет. Поставити на вогонь та довести до кипіння. Розлити маринад банками і закрутити кришками. Перевернути банки догори дном, накрити теплою ковдрою і залишити остигати. Готовий солодкий кавун на зиму зберігати у прохолодному місці.

Кавуновий сік на зиму

Інгредієнти:

  • м'якоть кавуна - 3, 5 кг;
  • цукор - 250 г;
  • лимонна кислота - 1 чайн. л.

М'якуш кавуна дрібно нарізати і вибрати всі кісточки. Якщо хочете зробити густий сік із м'якоттю, то перебийте кавун блендером. А якщо хочете отримати прозорий сік без осаду, двічі пропустіть макуху через соковижималку, а потім відфільтруйте рідину через 8 шарів марлі. Виходить трохи більше 3 літрів соку.

Банки ретельно промийте з обох боків і витріть насухо. Простерилізуйте банки та кришки над парою. Кавуновий сік перелийте у велику каструлю і додайте цукор та кислоту до смаку. Доведіть до кипіння та варіть ще 3 хвилини. Розлийте киплячий сік по банках, закрутіть і переверніть дном догори. Накрийте консервацію теплим рушником, доки вона повністю не охолоне.

Вас також можуть зацікавити новини: