
Українську кухню неможливо уявити без сала. Способів його приготування існує стільки ж, скільки сімей в Україні. Дуже смачним і ніжним виходить сало в цибулевому лушпинні. Готується закуска просто і завжди виходить з першого разу.
Сало варене в цибулевому лушпинні
Інгредієнти для сала:
- сало - 500 г;
- цибулиння цибулі - 10 г;
- часник - 5 зубч;
- спеції та за смаком (перець чилі, хмелі-сунелі).
Інгредієнти для розсолу:
- вода - 1 л;
- цукор - 1 чайн. л.;
- сіль - 2 чайн. л.;
- лавровий лист - 2 шт;
- перець горошком - 10 шт.
Сало рекомендується брати з м'ясними прожилками - тоді буде набагато смачніше. Для розсолу використовуйте бутильовану, а не водопровідну воду.
Для приготування розсолу влийте воду в каструлю, додайте цукор, сіль, лавровий лист і перець горошком. Доведіть до кипіння і варіть 2-3 хвилини, поки сіль не розчиниться.
Цибулеве лушпиння промийте кілька разів, щоб прибрати бруд. Викладіть у каструлю з гарячим розсолом. Поверх лушпиння викладіть шматочки сала. Потім накрийте каструлю мискою меншого розміру. Поверніть на вогонь, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 15 хвилин. Поставте каструлю в холодильник на добу.
Якщо готуєте сало в цибулевому лушпинні на зиму, то розкладіть закуску по стерилізованих банках і залийте процідженим гарячим розсолом, а потім закрутіть прокип'яченими кришками.
Якщо збираєтеся з'їдати відразу, залиште шматочки сала з розсолу і обсушіть серветками. Часник пропустіть через прес і змішайте з улюбленими спеціями. Рекомендуємо взяти хмелі-сунелі та порошок чилі. Натріть прянощами сало з усіх боків. Потім наріжте тонкими шматочками і насолоджуйтеся.
Також солоне сало можна загорнути в папір і перекласти в морозилку для тривалого зберігання.