Сало в цибулинні - найсмачніший рецепт / колаж УНІАН, фото YouTube, ua.depositphotos.com

Українську кухню неможливо уявити без сала. Способів його приготування існує стільки ж, скільки сімей в Україні. Дуже смачним і ніжним виходить сало в цибулевому лушпинні. Готується закуска просто і завжди виходить з першого разу.

Сало варене в цибулевому лушпинні

Інгредієнти для сала:

  • сало - 500 г;
  • цибулиння цибулі - 10 г;
  • часник - 5 зубч;
  • спеції та за смаком (перець чилі, хмелі-сунелі).

Інгредієнти для розсолу:

Відео дня
  • вода - 1 л;
  • цукор - 1 чайн. л.;
  • сіль - 2 чайн. л.;
  • лавровий лист - 2 шт;
  • перець горошком - 10 шт.

Сало рекомендується брати з м'ясними прожилками - тоді буде набагато смачніше. Для розсолу використовуйте бутильовану, а не водопровідну воду.

Для приготування розсолу влийте воду в каструлю, додайте цукор, сіль, лавровий лист і перець горошком. Доведіть до кипіння і варіть 2-3 хвилини, поки сіль не розчиниться.

Цибулеве лушпиння промийте кілька разів, щоб прибрати бруд. Викладіть у каструлю з гарячим розсолом. Поверх лушпиння викладіть шматочки сала. Потім накрийте каструлю мискою меншого розміру. Поверніть на вогонь, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 15 хвилин. Поставте каструлю в холодильник на добу.

Якщо готуєте сало в цибулевому лушпинні на зиму, то розкладіть закуску по стерилізованих банках і залийте процідженим гарячим розсолом, а потім закрутіть прокип'яченими кришками.

Якщо збираєтеся з'їдати відразу, залиште шматочки сала з розсолу і обсушіть серветками. Часник пропустіть через прес і змішайте з улюбленими спеціями. Рекомендуємо взяти хмелі-сунелі та порошок чилі. Натріть прянощами сало з усіх боків. Потім наріжте тонкими шматочками і насолоджуйтеся.

Також солоне сало можна загорнути в папір і перекласти в морозилку для тривалого зберігання.

Вас також можуть зацікавити новини: