Рецепт баклажанів на зиму / фото ua.depositphotos.com

Баклажани на зиму – дуже смачна і ситна закуска, яка також може бути гарніром до м'яса. Добре поєднуються такі овочі і з зимовим шашликом. Щоб консервація вийшла вдалою, вибирайте невеликі баклажани без нерівностей і плям. Смачний рецепт баклажанів на зиму на своєму сайті розповів кулінар Євген Клопотенко.

Баклажани як гриби на зиму

Такі баклажани за смаком нагадують як гриби і відмінно підійдуть для святкового столу. Вам знадобиться:

  • 1,5 кг баклажанів;
  • 1 головка часнику;
  • 1,5 столової ложки солі;
  • пучок кропу;
  • за бажанням – невеликий шматочок гострого перцю;
  • 70 мл оцту 9%;
  • 80 мл олії.

Баклажани нарізати невеликими кубиками і викласти в каструлю з киплячою водою. Доведіть воду до кипіння і варіть баклажани 5 хвилин. Відкиньте на друшляк і перекладіть в миску.

Часник і кріп дрібно наріжте. Змішайте з сіллю, оцтом, олією і пластинками гострого перцю. Перемішайте баклажани з часниковою сумішшю і перекладіть в стерилізовані банки. Поставте банки в каструлю з застеленим тканиною дном. Налийте воду по шийку банок і стерилізують 15 хвилин після закипання води. 

Смажені баклажани з перцем на зиму-рецепт Євгена Клопотенка

На банку 1 л:

  • 1 кг баклажанів;
  • 2 перцю чилі;
  • 1 головка часнику; 
  • 1 солодкий перець;
  • 2 ч. л. солі;
  • 6 ст. л. оцту; 
  • 100 мл води;
  • 100-150 мл соняшникової олії.

Баклажани наріжте однаковими кружечками і присипте сіллю. Залиште на 15 хвилин. Солодкі і гострі перці очистити від насіння і хвостика, крупно нарізати. Перці і часник пропустити через м'ясорубку, змішати з сіллю, оцтом і водою. Баклажани обсмажити на сковороді з олією з двох сторін. 

У стерилізовані банки шарами викладіть кружечки баклажанів і заправку. Закатати кришкою і поставте консервацію в холодне місце.

Вам також може бути цікаво: