
Кабачки на зиму консервують кільцями, іноді шматочками - на зразок ананаса, маринують із перцем, часником, травами. І ще з цього овоча виходять чудові салати. Розповідаємо, як смачно приготувати на зиму консервовані кабачки.
Консервовані кабачки - рецепт "Тітчин салат"
Інгредієнти:
- 3 кг м'якоті кабачків, нарізаної півкільцями;
- 5 шт. солодкого червоного перцю + 1 шт. гострого;
- 2-3 головки часнику;
- 150 г олії;
- 80 г оцту;
- 160 г цукру;
- 1 ст. л. солі;
- 1 банка магазинного томатного соусу (на кшталт "Українського").
Овочі - краще брати дуже стиглі, які вже добре чистяться - почистити від шкірки, вийняти все насіння, а м'якоть нарізати півкільцями. Солодкий, гострий перець і часник пропустити через м'ясорубку.
З'єднати всі інгредієнти і варити 50 хвилин, потім розкласти по стерилізованих банках і закатати. Можна перед закатуванням простерилізувати їх протягом 7-8 хвилин - для надійності.
Раніше ми розповідали, як стерилізувати банки окропом - ви могли такого не знати.