Рецепт помідорів на зиму / фото ua.depositphotos.com

Помідори є одними із найпопулярніших овочів для консервації.

Заготовляють помідори на зиму різними способами, використовуючи всякі рецепти й застосовуючи певні секрети приготування, аби можна було посмакувати цими овочами в холодну пору року.

Консервовані помідори

(на 3-літрову банку)

Відео дня
  • Помідори - 2 кг
  • Перець горошком - 3 шт.
  • Часник - 3 зубч.
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 кг
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Вода - 1,5 л
  • Цукор - 2 ст.л.
  • Сіль - 60 г
  • Кріп - 2 г
  • Хрін - 2 листки
  • Смородина - 2 листки
  • Оцет 9% - 50 мл

На дно стерилізованої банки покласти накришені зубчики часнику, цибулю, зелень кропу, листя хрону, листя смородини та перець горошком.

Читайте такожСалат з огірків на зиму: рецепти смачної закуски

Вимити помідори, покласти їх у підготовлену банку, заливши на 10 хвилин окропом. Через деякий час злити заливку в каструлю. Додати цукор, сіль і нагріти її до кипіння, після чого влити оцет.

Залити помідори киплячим розсолом і відразу ж закатати кришками. Перевернути банку догори дном, укутати її до цілковитого охолодження. Після того, як банка остигне, прибрати її в холодне місце.

Помідори з гірчицею

  • Помідори - 1 кг
  • Порошок гірчиці - 2 ст.л.
  • Кріп - гілочка
  • Часник - 4 зубч.
  • Перець горошком - 10 шт.
  • Хрін - 2 шт.
  • Сіль - 2 ст.л.
  • Цукор - 1 ст.л.
  • Оцет - 1 ч.л.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Вода - 1 л

Ретельно помити банки та кришки. Потім їх слід простерилізувати. Зробити це можна на водяній бані, в мікрохвильовці або ж у духовці.

У помідорах, де була плодоніжка, зробити по кілька проколів, щоб плоди були цілими й апетитними на вигляд.

Як приготувати помідори на зиму / фото ua.depositphotos.com

У чисту стерильну банку на дно покласти лист хрону, зубчики часнику, лавровий лист і гілочки кропу. Додати помідори.

Приготування розсолу. Налити в каструлю води, додати сіль і цукор. Покласти на сильний вогонь, після закипання проварити близько 1 хвилини, влити оцет, і зняти розсіл з вогню.

Вкинути до помідорів порошок гірчиці та перець горошком. Акуратно струснути банку, щоб гірчиця розподілилася по томатах.

Залити банки киплячим маринадом. Закрити стерильними кришками. Покласти заготовку під теплу ковдру й залишити до повного охолодження. Остиглі банки перемістити в прохолодне місце на зберігання.

Пікантні консервовані помідори

(на дві 3-літрові банки)

  • Помідори - 3 кг
  • Часник - 3 шт
  • Перець болгарський - 4 шт
  • Перець червоний пекучий - 0,5 шт
  • Сіль - 3 ст. л.
  • Цукор - 12 ст. л.
  • Оцет (9%) - 150 мл
  • Вода - 3 л
  • Селера листова - 4 гілочки
  • Петрушка - 4 гілочки

Підготувати банки. Вимити перці, помідори та зелень. Часник почистити.

Читайте такожПросто й смачно: рецепти найкращого домашнього печива

У помідорів вирізати плодоніжки і вставити по зубку часнику.

Помістити помідори в банку, прошаровуючи гілочками селери та петрушки, шматочками болгарського перцю та шматочком стручка гострого перцю. Залити окропом на 20 хвилин.

Воду злити, при цьому заміряти.

Далі додати з розрахунку на 1 л води - 1 столову ложку (з гіркою) солі, 4 столові ложки (з гіркою) цукру. Закип'ятити, додати 50 мл оцту.

Залити банки й закатати. Остудити, укутавши ковдрою.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: