Швидкі салати на 14 лютого / ua.depositphotos.com

У День святого Валентина порадувати кохану людину можна романтичною вечерею. Додайте в своє меню один із цих салатів - вибрали з нагоди кілька цікавих рецептів, які не потребують багато часу та інгредієнтів.

Що можна приготувати на 14 лютого

Салат із курки з апельсинами

Соковитий і легкий салат без майонезу. Готується дуже швидко, найдовше - це відварити філе курки.

Відео дня

Інгредієнти:

  • куряче філе - 300 г;
  • цибуля - 1 шт;
  • апельсин - 1 шт;
  • листя салату - пучок;
  • кукурудза консервована - 3-4 ст. л.;
  • сіль - за смаком;
  • олія - для заправки.

Відваріть куряче філе, остудіть і наріжте невеликими шматочками. Поріжте цибулю півкільцями, апельсин розберіть на часточки. Порвіть або поріжте листя салату, змішайте з цибулею, філе, апельсинами та кукурудзою. Посоліть і заправте олією. 

Салат "Каприз"

Ще один швидкий салат для святкового столу. Оригінального смаку йому надає чорнослив.

Інгредієнти:

  • шинка - 200 г;
  • яйця - 2 шт;
  • огірок (свіжий) - 100 г;
  • сир - 100 г;
  • чорнослив - 50 г;
  • майонез - за смаком.

Наріжте шинку, огірок і чорнослив соломкою. Натріть на крупній тертці яйця. Викладіть шарами, не утрамбовуючи: шинку, зверху зробіть сіточку з майонезу, потім - огірок, майонез, яйця, майонез, чорнослив і майонез. Посипте зверху тертим сиром. 

За бажанням у цей салат можна також додати рубані горіхи. 

Дайте настоятися 30 хвилин і подавайте на стіл.

Салат "Гаваї" з шинкою

І, нарешті, третій салат, знову без майонезу, який швидко готується і виходить свіжим і соковитим.  

Інгредієнти:

  • балик або шинка - 200 г;
  • пекінська капуста - 150 г;
  • перець болгарський - ½ шт;
  • консервований ананас - 3 кільця;
  • олія - 2 ст. л.;
  • сік лимона - 1 ст. л.;
  • гірчиця в зернах - 1 ст. л.;
  • сіль - за смаком;
  • суміш прованських трав - 1 ч. л.

Наріжте тонко пекінську капусту, шинку, перець і ананаси наріжте соломкою. Змішайте олію, гірчицю, сік лимона. Перетріть у ступці сіль із пряними травами і додайте до соусу, перемішайте до однорідності. 

Змішайте всі інгредієнти салату і полийте заправкою перед подачею. За бажанням страву можна прикрасити половинками чері.

Раніше ми розповідали, що приготувати на День Валентина з гарячого.

Вас також можуть зацікавити новини: