
Салат зі свіжої моркви прийде на допомогу, коли потрібно поставити на стіл щось з нічого, і дуже швидко.
Салат з яблук і моркви - простіше простого
На 4 порції потрібно:
- яблук - 600 г;
- моркви - 400 г;
- волоських горіхів очищених - 200 г.
Ділимо яблуко навпіл, вирізаємо серцевину, після чистимо від шкірки. Важливо: саме в такому порядку, якщо робити в зворотному, яблуко розвалиться. Ріжемо очищені яблука невеликими кубиками або часточками, можна натерти на овочерізці або крупній тертці. У салат з яблук піде будь-яка форма нарізки, вибирайте ту, яка вам до душі.
Моркву також ріжемо соломкою або натираємо на тертці. Волоські горіхи подрібнюємо ножем на кухонній дощечці і змішуємо всі інгредієнти. Заправляємо салат із сирої моркви і яблук майонезом.
Очищені волоські горіхи, за бажанням, можна залити на хвилину окропом, тоді з них легко відійдуть шкурки.
При подачі можна красиво прикрасити зеленню, листочками салату.
Бонус-приз: смачний салат із курки
Приготувати салат з курки, найсмачніший, можна і без ананасів.
Відваріть 4 середніх картоплини в мундирах, 4 яйця і куряче філе - 1 велике або 2 маленьких. Філе можна поставити в мікрохвильовку на 15 хвилин - так воно приготується швидше, збереже більше корисних речовин і взагалі вийде смачніше, солити в цьому разі не треба. У посуд потрібно додати кілька столових ложок води і періодично перевіряти готовність.
Для краси в салат з філе курки можна додати 1 невелику варену моркву, помаранчеві кубики нададуть страві яскравості.
Коли продукти охолонуть, очищаємо їх, нарізаємо кубиками, змішуємо і заправляємо майонезом. Салат з курки і яєць готовий, під час подачі прикрашаємо зеленню.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати нашвидкуруч грецький пиріг із сиром.