Салат "Прелюдія" підвищує рівень чоловічих і жіночих гормонів / фото ua.depositphotos.com

Лікар - гінеколог Людмила Шупенюк поділилася рецептами страв, інгредієнти яких впливають на рівень чоловічих і жіночих статевих гормонів. Зокрема, експерт розповіла, як готувати незвичайний салат "Прелюдія", що пробуджує сексуальну енергію.

"У мене є певні критерії до їжі. По-перше, вона повинна бути смачною. По-друге, вона повинна бути корисною. Страви, які я приготую, будуть з урахуванням ендокринної гінекології", - розказала лікар в ефірі кулінарного шоу СТБ "Звана вечеря".

Читайте такожПо-одеськи іронічно і по-грузинськи колоритно: відомий одеський ресторатор Лібкін ділиться рецептом аджапсандалі (відео)

Відео дня

Під час приготування страви експерт розповіла про особливості жіночого організму. Так, наприклад, у представниць прекрасної статі, які не вживають м'ясо, менопауза настає в середньому на два роки раніше, ніж у жінок, в раціоні яких є м'ясні продукти.

Цікавими фактами Шупенюк поділилася і про чоловіків.

"Проводили опитування серед чоловіків - які запахи для них є найбільш збудливими. Так от, як не дивно, це запах ванілі і пирогів", - зазначила вона.

Для своїх гостей лікар приготувала незвичайний салат, адже з овочів у ньому тільки селера.

Інгредієнти салату "Прелюдія":

  • селера - 1 шт.;
  • зелене яблуко - 2 шт.;
  • консервований ананас - 150 р.;
  • горіх волоський - 50 р.;
  • горіх кедровий - 50 р.;
  • грецький йогурт - 200 г.

Салат простий у приготуванні. Селера, ананас і яблука необхідно нарізати невеликими шматочками. Подрібнити і додати туди горіхи і залити все йогуртом.

До речі, селера підвищує рівень чоловічих статевих гормонів, а ананас - жіночих.

"Гормони відповідають за наш настрій, розум, сексуальність. Підняти рівень гормонів можна не тільки за допомогою самих гормонів, але й їжі", - каже гінеколог.

Як писав УНІАН, раніше відомі фітнес-тренери поділилися своїм топ-3 рецептів смачних і корисних сніданків.