Низькокалорійні солодощі / фото ua.depositphotos.com

Дієту і десерти цілком можна поєднувати. Деякі десерти не тільки дозволені при схудненні, а навіть корисні. Вони підвищують настрій і покращують роботу шлунково-кишкового тракту. З такими солодощами дотримуватися дієти набагато простіше, але їсти їх кожен день все одно не варто УНІАН назвав 6 найбільш низькокалорійних десертів для ласунів, які стежать за фігурою.

Фруктове желе

Калорійність: 50-70 ккал/100 г в залежності від виду фруктів і кількості цукру.

Желе не тільки низькокалорійне, але і дуже корисне. Желе можна приготувати на основі желатину, пектину або агар-агару - всі три речовини дуже корисні для кишечника і кісток. Раніше ми писали, чим корисний желатин.

Відео дня

Готове магазинне желе теж може бути присутнім в дієтичному харчуванні, але краще приготувати десерт самостійно. Для цього доведіть до кипіння будь-який сік або компот, і розчиніть в гарячому соку желатин. На 500 мл соку знадобиться 20 г желатину. За бажанням додайте будь-які фрукти або ягоди і поставте желе остигати в холодильник.

Мармелад

Калорійність: приблизно 80 ккал/100 г.

Мармелад за рецептурою схожий на желе, але з більш високою концентрацією желатину або пектину. Фруктовий мармелад корисний для кісток, травного тракту і нервової системи. Але знайти натуральний мармелад в магазині непросто.

Щоб десерт приніс максимальну користь, його краще приготувати самостійно. Це нескладно: вмішайте в 200 мл гарячого яблучного або ягідного компоту 6 ложок цукру, 2 ложки лимонного соку і 30 г желатину. Розлийте по формах і остудіть.

Домашній пломбір

Калорійність: 250 ккал/100 г в класичному варіанті, близько 100 ккал/100 г в дієтичному рецепті.

Домашнє морозиво не містить шкідливих жирів і борошняних компонентів. Молоко, вершки, жовтки і цукор - все дуже просто і нічого зайвого. Без шкоди для фігури є такий десерт можна 2 рази в тиждень.

Рецепт домашнього морозива ми публікували раніше. Для зниження калорійності можна замінити вершки знежиреним йогуртом, а замість цукру взяти стевію.

Самі низькокалорійні десерти / фото ua.depositphotos.com

Зефір

Калорійність: 120-200 ккал/100 г в залежності від кількості цукру.

Зефір відноситься до желейних десертів, користь яких ми вже згадували. Його калорійність вища, ніж у желе і мармеладу, але зефір більш ситний і його не з'їси багато.

Магазинний зефір більш калорійний і його можна їсти дуже маленькими порціями. Домашній зефір готують зі збитого курячого білка, яблучного пюре і желатину. Якщо яблука солодкі, то можна не додавати цукор і калорійність десерту знизиться.

Вівсяномлинці

Калорійність: 130 ккал/100 г.

Вівсяні млинці - прості в приготуванні і дуже модні солодощі, які стали популярними серед молоді. У меню багатьох молодіжних кафе є такі десерти. Калорійність млинців з вівсянки нижче, ніж у традиційних, при цьому вони дуже ситні і можуть замінити повноцінний сніданок. Рецепт вівсяномлинця публікував УНІАН.

Йогурт

Калорійність: 60 ккал / 100 г в йогурті без добавок.

Йогурт дуже корисний для шлунка завдяки великому вмісту кисломолочних бактерій. Сам по собі йогурт низькокалорійний, тому в нього можна додати мелене печиво, шоколад, пластівці, фрукти і ягоди. Також в йогурт можна додати желатин і приготувати йогуртовую паннакоту.

Вас також можуть зацікавити новини: