Домашнє морозиво з вершків / фото ua.depositphotos.com

Немає більш бажаних ласощів влітку, ніж пара кульок смачного морозива. Такий десерт можна легко приготувати вдома з мінімуму інгредієнтів за кілька хвилин. УНІАН розповість, як приготувати вершкове, шоколадне або фруктове домашнє морозиво.

Відео дня

Як зробити домашній пломбір

  • Молоко - 150 г.
  • Вершки жирні - 500 г.
  • Яєчні жовтки - 3 шт.
  • Цукор - 150 г.
  • Ванілін або ванільний цукор за смаком.

Молоко злегка підігріти, але не кип'ятити. Жовтки збити з цукром за допомогою вінчика. Влити в жовткову суміш гаряче молоко і продовжити збивати, поки не розчиниться весь цукор. Перелити масу в каструлю і, постійно помішуючи лопаткою, довести на середньому вогні до легкого загустіння.

Каструлю поставити в ємність з крижаною водою і остудити до кімнатної температури. Збити до кремоподібної консистенції холодні вершки прямо з холодильника. Влити вершки молочно-яєчну суміш. Додати ваніль і перемішати до однорідності. Викласти масу в широку форму, накрити кришкою і поставити в морозилку на 4 години.

Дуже просте домашнє морозиво зі згущеного молока

  • Вершки жирні - 200 г.
  • Згущене молоко - 100 г.

Збити міксером холодні вершки прямо з холодильника до кремоподібної консистенції. Акуратно змішати збиті вершки з білим згущеним молоком. Викласти в широку форму, накрити кришкою і залишити на 4-5 годин.

Домашнє морозиво шоколадне / фото ua.depositphotos.com

Шоколадне морозиво-рецепт

  • Гіркий шоколад - 100 г.
  • Молоко - 300 г.
  • Цукор - 80 г.
  • Яєчні жовтки - 3 шт.
  • Вершки жирні - 300 г.

Шоколад розламати на невеликі шматочки і викласти в каструлю з молоком. Поставити на середній вогонь. Нагрівати, поки весь шоколад не розчиниться. Остудити молоко. Цукор збити з жовтками. Влити в жовтки шоколадне молоко і поставити на вогонь. Гріти суміш 3-4 хвилини при постійному помішуванні, поки вона не загусне.

Каструлю поставити в ємність з холодною водою і остудити. Вершки збити міксером, поки вони не стануть повітряними. Змішати з молочною сумішшю. Викласти масу в форму і накрити плівкою. Помістити в морозилку на 4 години.

Домашнє полуничне морозиво

  • Вершки 33% - 500 мл.
  • Згущене молоко (біле) - 100 г.
  • Цукрова пудра - 2 стол.л.
  • Полуниця - 300 г.

Полуницю промити і очистити від хвостиків. Викласти в чашу блендера і посипати цукровою пудрою. Збити блендером до однорідності. Вершки добре охолодити (можна поставити ненадовго в морозилку). Збивати вершки міксером до сильного загустіння. Поступово влити згущене молоко і продовжити збивати. Додати пюре з полуниці і збити ще раз. Перекласти масу в контейнер і залишити в морозилці на ніч.

Вас також можуть зацікавити новини: