Желатин не тільки допомагає приготувати смачні десерти і спрощує застигання холодцю, а й надзвичайно корисний для суглобів і кісток. Добувають цю речовину з кісток, суглобів і хрящів тварин. У модних дієтах цей продукт згадується дуже рідко, хоча користь желатину для організму неоціненна.
Вживати порошковий желатин для здоров'я можна наступним чином: розчиніть 2 чайні ложки порошку в склянці теплої води і залиште на 15 хвилин. Потім випийте цю в'язку рідину.
Користь желатину для кісток і суглобів
Желатин в достатку містить лізин: речовину, яка зміцнює скелет і корисна для кісток. А колаген в складі порошку знімає біль в суглобах і робить їх більш рухливими. Американські дослідження показали, що регулярне вживання желатину зменшує болі у пацієнтів з остеоартрозом.
Особливо корисний желатин для літніх людей, адже з віком колагену в організмі стає все менше.
Чим ще корисний желатин
Желатин вкрай багатий колагеном - речовиною, корисною для здоров'я і молодості шкіри. Також цей продукт корисний для травлення: нормалізує роботу слизової оболонки шлунка, стимулює вироблення шлункового соку і допомагає їжі просуватися по стравоходу.
У складі желатину налічується 18 амінокислот. Вони нормалізують рівень глюкози в крові і корисні для міцного сну, покращують роботу серцевих м'язів, прискорюють обмін речовин. Ваші нігті і волосся також будуть вдячні за регулярне вживання желейних страв.
Чим шкідливий желатин
- Желатин може загущувати кров, якщо вживати його занадто часто. Желейні страви не варто їсти людям з тромбами і густою кров'ю.
- При каменях у нирках і жовчному міхурі від желатину варто відмовитися, оскільки він може погіршити захворювання.
- Людям, які страждають від запору і геморою, страви з желатином краще виключити з раціону.