
Морожені хребти лосося можна купити в будь-якому рибному магазині. Коштують вони в кілька разів дешевше за філе або тушки червоної риби, але так само корисні та поживні. Подивіться, скільки смачних страв можна з них приготувати.
Юшка з хребтів лосося
Наваристий бульйон із червоною рибою навряд чи можна назвати несмачною стравою, але для його приготування не обов'язково купувати цілу тушку або філе - достатньо хребтів.
Інгредієнти:
- один хребет лосося;
- два з половиною літри води;
- три-чотири картоплини;
- по одній штуці цибулі та моркви;
- перець духмяний горошком;
- перець чорний горошком;
- щіпка коріандру;
- один лавровий лист;
- сіль, перець;
- зелень.
Ароматний суп із хребтів лосося з хребтів лосося готується дуже просто - спершу потрібно підготувати хребет. Промити його, прибрати хвіст і плавники, видалити шкіру, на якій є луска. Розрізати на кілька шматочків, викласти в каструлю і залити холодною водою. Поставити на вогонь, довести до кипіння, потім перемішати, накрити кришкою і варити на малому вогні 40 хвилин, не забуваючи знімати піну.
Після закінчення цього часу дістати хребти з каструлі, викласти їх на тарілку. Процідити через марлю бульйон, знову поставити його на плиту. Почистити картоплю, цибулю, моркву. Картоплю і цибулю нарізати кубиками, моркву натерти. Усі овочі викласти в бульйон, варити 15 хвилин. Із хребта зняти м'якоть, додати в каструлю до решти інгредієнтів. Туди ж покласти лавровий лист, перець духмяний і горошком. Посолити, поперчити, накрити кришкою, варити ще 15 хвилин. Готову страву подавати до столу, прикрасивши зеленню.
Хребти лосося в духовці з травами
Ще один шикарний варіант, як приготувати хребти червоної риби - це запекти їх разом з ароматними травами.
Інгредієнти:
- один хребет лосося;
- дві щіпки солі;
- суміш сухих трав на ваш смак;
- оливкова олія.
Цей рецепт дуже простий, адже все, що вам потрібно, - це ретельно вимити хребет, обрізати всі непотрібні частини, тобто плавники, хвіст і луску. Потім нарізати рибу порційними шматками, змастити вершковим маслом, натерти сіллю і посипати травами. Викласти у форму для запікання, застелену фольгою, і відправити в розігріту духовку на 20 хвилин, готувати за 180 градусів.
За таким самим принципом можна приготувати хребти лосося в духовці з картоплею, але тоді вам доведеться разом із рибою викласти у форму для запікання нарізаний кружальцями овоч, а час готування збільшити до 40 хвилин.
Хребти лосося на сковороді в клярі
Для чого використовуються обрізки лосося кмітливими господинями - так це для приготування другої страви в клярі.
Інгредієнти:
- один хребет лосося;
- два яйця;
- одна столова ложка води;
- дві столові ложки борошна;
- сіль, перець;
- лимонний сік.
Так само, як і в попередніх рецептах, вам потрібно підготувати рибу. Для цього необхідно зрізати плавники і хвіст, прибрати шкіру з лускою. Потім нарізати хребет порційними шматками, полити лимонним соком, посолити й поперчити.
Вбити яйця в глибоку ємність, перемішати виделкою. Додати борошно і воду, ще раз перемішати, щоб вийшов кляр. Налити на сковороду соняшникову олію, розігріти. По черзі порційні шматки хребтів лосося потрібно занурювати в кляр, а потім класти на сковороду. Смажити на середньому вогні, періодично перевертаючи, щоб утворилася рум'яна скоринка.