Як приготувати хребти лосося - суп, другу та основну страву / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот з відео

Морожені хребти лосося можна купити в будь-якому рибному магазині. Коштують вони в кілька разів дешевше за філе або тушки червоної риби, але так само корисні та поживні. Подивіться, скільки смачних страв можна з них приготувати.

Юшка з хребтів лосося

Наваристий бульйон із червоною рибою навряд чи можна назвати несмачною стравою, але для його приготування не обов'язково купувати цілу тушку або філе - достатньо хребтів.

Інгредієнти:

Відео дня
  • один хребет лосося;
  • два з половиною літри води;
  • три-чотири картоплини;
  • по одній штуці цибулі та моркви;
  • перець духмяний горошком;
  • перець чорний горошком;
  • щіпка коріандру;
  • один лавровий лист;
  • сіль, перець;
  • зелень.

Ароматний суп із хребтів лосося з хребтів лосося готується дуже просто - спершу потрібно підготувати хребет. Промити його, прибрати хвіст і плавники, видалити шкіру, на якій є луска. Розрізати на кілька шматочків, викласти в каструлю і залити холодною водою. Поставити на вогонь, довести до кипіння, потім перемішати, накрити кришкою і варити на малому вогні 40 хвилин, не забуваючи знімати піну.

Після закінчення цього часу дістати хребти з каструлі, викласти їх на тарілку. Процідити через марлю бульйон, знову поставити його на плиту. Почистити картоплю, цибулю, моркву. Картоплю і цибулю нарізати кубиками, моркву натерти. Усі овочі викласти в бульйон, варити 15 хвилин. Із хребта зняти м'якоть, додати в каструлю до решти інгредієнтів. Туди ж покласти лавровий лист, перець духмяний і горошком. Посолити, поперчити, накрити кришкою, варити ще 15 хвилин. Готову страву подавати до столу, прикрасивши зеленню.

Хребти лосося в духовці з травами

Ще один шикарний варіант, як приготувати хребти червоної риби - це запекти їх разом з ароматними травами.

Інгредієнти:

  • один хребет лосося;
  • дві щіпки солі;
  • суміш сухих трав на ваш смак;
  • оливкова олія.

Цей рецепт дуже простий, адже все, що вам потрібно, - це ретельно вимити хребет, обрізати всі непотрібні частини, тобто плавники, хвіст і луску. Потім нарізати рибу порційними шматками, змастити вершковим маслом, натерти сіллю і посипати травами. Викласти у форму для запікання, застелену фольгою, і відправити в розігріту духовку на 20 хвилин, готувати за 180 градусів.

За таким самим принципом можна приготувати хребти лосося в духовці з картоплею, але тоді вам доведеться разом із рибою викласти у форму для запікання нарізаний кружальцями овоч, а час готування збільшити до 40 хвилин.

Хребти лосося на сковороді в клярі

Для чого використовуються обрізки лосося кмітливими господинями - так це для приготування другої страви в клярі.

Інгредієнти:

  • один хребет лосося;
  • два яйця;
  • одна столова ложка води;
  • дві столові ложки борошна;
  • сіль, перець;
  • лимонний сік.

Так само, як і в попередніх рецептах, вам потрібно підготувати рибу. Для цього необхідно зрізати плавники і хвіст, прибрати шкіру з лускою. Потім нарізати хребет порційними шматками, полити лимонним соком, посолити й поперчити.

Вбити яйця в глибоку ємність, перемішати виделкою. Додати борошно і воду, ще раз перемішати, щоб вийшов кляр. Налити на сковороду соняшникову олію, розігріти. По черзі порційні шматки хребтів лосося потрібно занурювати в кляр, а потім класти на сковороду. Смажити на середньому вогні, періодично перевертаючи, щоб утворилася рум'яна скоринка.

Вас також можуть зацікавити новини: