
Деруни - блюдо з тертої картоплі з додаванням яєць і борошна. Їх нескладно посмажити вдома, але іноді господині нарікають на те, що страва залишається сирою всередині, не хрумтить або розповзається по тарілці. Про те, як зробити чудові деруни з картоплею - далі в статті.
Картопляні деруни - рецепт класичний
Для приготування вам знадобляться:
- сім картоплин;
- одна ріпчаста цибуля;
- два курячих яйця;
- сіль, чорний мелений перець;
- борошно;
- рослинна олія.
Картоплю очистити, промити, натерти на тертці разом з очищеною цибулею. Змішати подрібнені інгредієнти, додати туди яйця, сіль і мелений чорний перець. Всипати борошно і перемішати - консистенція повинна нагадувати густу сметану. Розігріти на сковороді рослинну олію і ложкою викладати картопляне тісто. Обсмажувати деруни без кришки по 3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
Соковиті деруни з м'ясом - рецепт
Для приготування вам знадобляться:
- три-чотири картоплини;
- двісті грам фаршу;
- одна ріпчаста цибуля;
- одне куряче яйце;
- дві столові ложки пшеничного борошна;
- сіль, мелений чорний перець;
- рослинна олія.
Цибулину очистити, розрізати навпіл, подрібнити зручним способом. У миску викласти фарш, цибулю, посолити, поперчити і ретельно вимісити. Сформувати з фаршу котлетки, обернути їх харчовою плівкою і прибрати в холодильник.
Картоплю очистити, помити, натерти на тертці разом з половиною цибулини, що залишилася. Перекласти масу в миску, вбити туди ж яйце, всипати борошно і сіль. Перемішати і викладати ложкою на розігріту сковороду з маслом. Діаметр дерунів повинен збігатися з діаметром котлеток, які ви зробили з фаршу.
На сире картопляне тісто викладіть м'ясні напівфабрикати і відразу ж залийте ще однією порцією маси з картоплі. Так ви повністю закриєте фарш всередині дерунів. Обсмажуйте блюдо без кришки 3-4 хвилини з одного боку, а потім переверніть і вже під кришкою доготавливайте ще 4-5 хвилин, щоб фарш добре присмажився.