Рецепт курячих котлет / фото ua.depositphotos.com

Котлети з курячого фаршу – ніжні й просто тануть у роті. Їх смажать, готують на пару, в духовці й подають до будь-якого гарніру.

Філе для них можна пропустити через м'ясорубку, а можна порубати ножем – у результаті вийдуть соковиті котлетки.

Котлети із курячого філе

  • Куряче філе - 300 г
  • Цибуля - 100 г
  • Яйця - 1 шт.
  • Манка - 2 ст. л.
  • Сметана 20% жирності - 2 ст. л.
  • Вершкове масло - 50 г
  • Часник - 5 зубчиків
  • Сіль - за смаком
  • Спеції сухі - за смаком
  • Кріп - 10 г
  • Панірувальні сухарі - 40 г
  • Рослинна олія - 50 г

Куряче філе нарізати шматочками, цибулю очистити і нарізати на 4 частини. Подрібнити все у блендері.

Читайте такожСоковиті котлети з сиром: як приготувати смачну стравуДодати яйце, сметану, манку, подрібнений часник, спеції та сіль. Перемішати вміст виделкою або ложкою. Залишити фарш настоятися в холодильнику на 15 хвилин.

Дістати фарш з холодильника, ще раз добре перемішати. Мокрими руками взяти трохи фаршу, приплюснути його в коржик, покласти в середину шматочок вершкового масла і за бажанням подрібнений свіжий кріп. Защипнути краї й сформувати котлети (виходить 5 середніх за розміром котлет). Рясно обваляти котлети в панірувальних сухарях.

Розігріти на сковороді олію й викласти котлети. Смажити з одного боку на повільному вогні 5-7 хвилин. Потім стільки ж з іншого боку.

Рубані курячі котлети з майонезом

  • Куряче філе - 300 г
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Крохмаль - 1 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Спеції - за смаком
  • Рослинна олія - для смаження

Куряче філе промити й обсушити. Потім нарізати на дуже маленькі шматочки. Щоб було легше нарізати, м'ясо можна трохи заморозити.

Додати до м'яса яйце і дрібно нарізану цибулю (її можна навіть натерти на великій тертці).

Як приготувати соковиті котлети з курячого філе / фото ua.depositphotos.com

Додати крохмаль, майонез, сіль, чорний мелений перець та улюблені спеції. Добре вимішати отриманий фарш. Залишити його на 20 хвилин.

У сковороду налити трохи олії та добре її розігріти. Ложкою викладати фарш на сковороду, формуючи котлети. Обсмажувати котлети на невеликому вогні з одного боку, а потім перевернути на інший.

Курячі котлети в духовці

  • Куряче філе - 500 г
  • Картопля - 1 шт.
  • Плавлений сир - 1 шт.
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Спеції - за смаком
  • Трави сушені - за бажанням
  • Білок курячий - 1 шт. 
  • Рослинна олія - 0,5 ст. л. 
  • Панірувальні сухарі - за бажанням

Курячі грудинки дрібно порубати ножем або подрібнити в блендері.

Читайте такожАпетитні вареники з капустою: як приготувати ситну стравуНатерти на тертці картоплю і плавлений сир (його варто попередньо заморозити). Додати картоплю та сир до подрібненої курятини. Посолити і поперчити фарш, додати спеції за смаком.

Змастити форму для запікання невеликою кількістю олії.

Змоченими у воді руками сформувати з фаршу котлетки.

Жовтки відокремити від білків. Білки збити. Збитим білком змастити поверхню котлет. За бажанням можна обваляти котлети в панірувальних сухарях із хлібної крихти.

Відправити котлети у розігріту до 200°С духовку і випікати до золотистої скоринки, 13-15 хвилин з одного боку. Потім перевернути, змастити їх збитим білком зі зворотного боку й випікати ще 13-15 хвилин.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: