
М'ясо по-французьки неймовірно смачне саме по собі, а з додаванням ананаса страва перетворюється в ідеальний ансамбль. Скільки б порцій ви не приготували, на другий раз страви точно не залишиться. У приготуванні страва дуже проста. Впораються навіть недосвідчені кулінари. На гарнір до такого м'яса можна подати картоплю або рис.
М'ясо по-французьки з ананасом зі свинини
Сир обов'язково беріть хорошої якості. Майонез можна замінити сметаною.
Інгредієнти:
- свинина - 400 г;
- ананаси консервовані - 120 г або 6 кілець;
- твердий сир - 100 г;
- цибуля - 1 шт.;
- маслини без кісточок - 6 шт.;
- майонез - 4 ст. л.;
- сіль, перець за смаком.
Свинину промити, нарізати на тонкі шматочки і відбити з двох сторін. Деко застелити папером для випічки. Кожен шматок м'яса посолити і поперчити, змастити майонезом. Цибулю нарізати тонкими кільцями і викласти кілька кілець на кожен шматок м'яса.
Поверх цибулі покласти на м'ясо шматочки або кільця ананаса, а також по одній маслині. Зверху посипати м'ясні шматочки тертим сиром. Запікати м'ясо по-французьки в духовці 40 хвилин при 180°.
М'ясо по-французьки з ананасом з курки
Курка після запікання може бути сухуватою, тому для соковитості додають помідори.
Інгредієнти:
- куряче філе - 400 г;
- консервовані ананаси кільцями - 1 банка;
- помідор - 1 шт.;
- майонез - 5 ст. л.;
- твердий сир - 100 г;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Куряче філе нарізати тонкими пластами і відбити з двох сторін. Посолити і поперчити м'ясо. Помідор нарізати тонкими кружечками. Викласти м'ясо на деко з пергаментом. Змастити кожен шматок курки майонезом. Викласти на шматки курки по кружечку помідора і ананаса, посипати тертим сиром. Запікати 40 хвилин при 150°.