Рецепт бефстроганова від Савви Лібкіна / фото Савва Лібкін

Відомий одеський ресторатор, власник ресторанів "Тавернетта", "Дача" і мережі кафе "Компот" Савва Лібкін показав і розповів, як готується класична версія популярного бефстроганова.

Покроковий відеорецепт уже можна знайти на YouTube-каналі ресторатора.

До слова, бефстроганов або яловичина по-строгановськи – це страва, що виникла в Одесі. 

Граф Олександр Строганов був губернатором цього краю, почесним одеситом і тримав "відкритий" стіл, куди могли приходити всі бажаючі. Саме там вперше подали бефстроганов. 

Бефстроганов за рецептом Савви Лібкіна

Інгредієнти:

  • 500 г яловичої вирізки
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 150 мл вершків
  • 150 мл грибного відвару
  • сушені гриби, свіжі або заморожені білі гриби і сморчки
  • 50 г пшеничного борошна вищого сорту
  • 50 г топленого вершкового масла
  • сіль і чорний перець за смаком
Савва Лібкін приготував яловичину по-строгановськи / фото Савва Лібкін

Приготування бефстроганова

Беремо вирізку яловичини. Нарізане соломкою філе не солимо, злегка паніруємо в борошні (як порізати філе соломкою просто й швидко – дивіться на відео). 

Ріжемо цибулю, білі гриби та зварені сморчки. Сморчки важливо попередньо замочити на 6 годин, а вже потім варити. 

Кидаємо вершкове масло на сковороду, розігріваємо, додаємо цибулю. Додаємо гриби. Солимо, перчимо. Додаємо відвар із білих грибів і вершки. 

Обсмажуємо на сковороді порізане соломкою м'ясо. 

Обсмажене м'ясо об'єднуємо з гарячим соусом. 

Варимо картоплю. Злегка підсушуємо, щоб уся волога пішла. Товчемо картоплю на пюре. Додаємо у пюре крижане вершкове масло, нарізане кубиками. 

М'ясо викладаємо до пюре. Приємного апетиту!

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: