Яловичі котлети / фото ua.depositphotos.com

Котлети з яловичого фаршу - дуже соковита і ніжна страва, яку зовсім нескладно приготувати. Такі котлетки дуже сподобаються дітям, які не люблять яловичину у звичайному вигляді.

Яловичі котлети на сковороді

  • Яловичина (стегно) - 350 г.
  • Батон - 3-4 шматочки.
  • Молоко - 100 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Олія соняшникова і вершкове масло для смаження.
  • Сіль, перець, спеції за смаком.

Батон розламати на кілька шматочків і замочити в холодному молоці на 10 хвилин. Яловичину нарізати і перемолоти в м'ясорубці. Батон з молоком також перемолоти. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. Обсмажити овочі на сковороді з маслом до готовності. У фарш додати батон з молоком, цибулю з морквою і яйце. Посолити, поперчити і перемішати фарш.

На сковороді розігріти олію. Сформувати котлети з фаршу. На середньому вогні без кришки обсмажувати котлети з одного боку 10 хвилин. Потім перевернути і додати кілька шматочків вершкового масла. Томити котлети в маслі під кришкою до готовності.

Рецепт яловичих котлет / фото ua.depositphotos.com

Яловичі котлети в духовці

  • Яловичина - 1 кг.
  • Яйця - 2 шт.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Злегка черствий батон - 3 скибочки.
  • Молоко - 0,5 склянки.
  • Сіль, перець за смаком.
  • Борошно для обвалювання.

М'ясо порубати на невеликі шматочки. Цибулю розрізати на 4 частини, батон розламати і замочити в молоці на кілька хвилин. Яловичину, цибулю і батон з молоком пропустити через м'ясорубку. Додати в фарш два яйця, посолити і поперчити. Замішувати фарш руками кілька хвилин. Залишити в холодильнику на 1 годину, щоб він добре склеївся.

Через годину ще раз перемішати фарш і скачати в кульки. Злегка приплюснути. Кожну котлету обваляти в борошні. Деко для запікання вистелити пергаментом. Викласти котлети і запікати 30 хвилин при 180 градусах. Для рум'яної скоринки в останні 5 хвилин збільшити температуру до 200 градусів.

Читайте також інші рецепти: