
Котлети з яловичого фаршу - дуже соковита і ніжна страва, яку зовсім нескладно приготувати. Такі котлетки дуже сподобаються дітям, які не люблять яловичину у звичайному вигляді.
Яловичі котлети на сковороді
- Яловичина (стегно) - 350 г.
- Батон - 3-4 шматочки.
- Молоко - 100 г.
- Яйце - 1 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Олія соняшникова і вершкове масло для смаження.
- Сіль, перець, спеції за смаком.
Батон розламати на кілька шматочків і замочити в холодному молоці на 10 хвилин. Яловичину нарізати і перемолоти в м'ясорубці. Батон з молоком також перемолоти. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. Обсмажити овочі на сковороді з маслом до готовності. У фарш додати батон з молоком, цибулю з морквою і яйце. Посолити, поперчити і перемішати фарш.
На сковороді розігріти олію. Сформувати котлети з фаршу. На середньому вогні без кришки обсмажувати котлети з одного боку 10 хвилин. Потім перевернути і додати кілька шматочків вершкового масла. Томити котлети в маслі під кришкою до готовності.

Яловичі котлети в духовці
- Яловичина - 1 кг.
- Яйця - 2 шт.
- Цибуля - 2 шт.
- Злегка черствий батон - 3 скибочки.
- Молоко - 0,5 склянки.
- Сіль, перець за смаком.
- Борошно для обвалювання.
М'ясо порубати на невеликі шматочки. Цибулю розрізати на 4 частини, батон розламати і замочити в молоці на кілька хвилин. Яловичину, цибулю і батон з молоком пропустити через м'ясорубку. Додати в фарш два яйця, посолити і поперчити. Замішувати фарш руками кілька хвилин. Залишити в холодильнику на 1 годину, щоб він добре склеївся.
Через годину ще раз перемішати фарш і скачати в кульки. Злегка приплюснути. Кожну котлету обваляти в борошні. Деко для запікання вистелити пергаментом. Викласти котлети і запікати 30 хвилин при 180 градусах. Для рум'яної скоринки в останні 5 хвилин збільшити температуру до 200 градусів.
Читайте також інші рецепти: