Як варити цвітну капусту - рецепти страв / фото ua.depositphotos.com

Із цвітної капусти можна приготувати чимало смачних страв. Її відварюють, тушкують і запікають, обсмажують й додають, зокрема, у салати, супи, гарніри до м'ясних і рибних страв.

Цвітна капуста в клярі

  • Капуста цвітна - 400 г
  • Молоко - 100 мл
  • Вода - 4 л
  • Лист лавровий - 2 шт.
  • Сіль - 2 ст. л. (+ для варіння за смаком)

Для кляру

  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Соняшникова олія  - 5 мл
  • Вино біле сухе - 15 мл
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Базилік сушений - за смаком
  • Вода газована - 50 мл
  • Сік лимонний - кілька крапель
  • Борошно пшеничне - 100 г

Для смаження

Відео дня
  • Олія

Розчинити у холодній воді сіль (1 ст. л. на 1 л рідини) й опустити у воду капусту, аби позбутися можливих різних жучків. Тим часом слід покласти на вогонь каструлю з водою, щоб закипіла.

Читайте такожРум’яно-золотиста запечена качка: як приготувати смачну птицю в рукавіПриготування кляру. Жовтки відділити від білків. Білки відправити в холодильник. До жовтків додати олію, газовану воду, трохи вина, сіль та спеції. Все збити вінчиком. Поступово всипати просіяне борошно. Покласти кляр у холодильник на 10-15 хвилин.

Капусту промити й поділити на суцвіття.

Закипілу воду посолити. Додати молоко і лавровий лист.

Скласти капусту в друшляк, опустити у воду й варти близько 3 хвилин. Вийняти та промити холодною водою, обсушити паперовими рушниками. Потім просіяти на капусту борошно.

Дістати білки з холодильника, додати дрібку солі й пару крапель лимонного соку, збити їх міксером до крутих піків. Акуратно вмішати білки в кляр.

Опускати в кляр капусту й викладати у киплячу в сотейнику олію. Смажити по 1-2 хвилині з обох боків. Викласти суцвіття капусти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.

Запечена в соусі цвітна капуста з куркою

  • Філе куряче - 600 г
  • Капуста цвітна - 1 кг
  • Олія - за смаком
  • Сир твердий - 100 г
  • Зелень - за смаком

Для соусу

  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Перець солодкий - 1 шт.
  • Помідор - 2 шт.
  • Томатна паста - 3 ст. л.
  • Вода - 1 ст.
  • Цукор - за смаком
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком

Розібрати на суцвіття цвітну капусту. Опустити в киплячу підсолену воду на 5 хвилин. Відкинути на друшляк і злити зайву рідину.

Куряче філе нарізати на шматочки, посолити, поперчити й викласти в розігріту з олією сковороду. Обсмажити м'ясо на сильному вогні з усіх боків.

Як приготувати цвітну капусту / фото ua.depositphotos.com

Змастити форму олією та викласти половину капусти. Другим шаром покласти курку.

Приготування соусу. Нарізану цибулю та часник злегка обсмажити. Додати нарізані помідори, солодкий перець і тушкувати 5 хвилин.

У мисці змішати томатну пасту, воду, сіль, перець мелений та цукор. Можна додати 3 столові ложки сметани. Додати томатну суміш до овочів, перемішати і тушкувати соус 1-2 хвилини.

Викласти половину соусу на м'ясо. Поверх покласти другу половину капусти, полити її рештою соусу. Посипати страву тертим сиром, зеленню і відправити у розігріту до 180-190 °С духовку на 30 хвилин.

Цвітна капуста по-корейськи

  • Капуста цвітна - 500 г
  • Морква - 2 шт.
  • Олія - 4 ст. л.
  • Вода - 4 ст. л.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Цукор - 1,5 ст. л.
  • Лимонний сік - 3 ст. л.
  • Перець гострий - 1 шт.
  • Кріп
  • Кінза
  • Зелена цибуля - перо
  • Часник - 2 зубчики
  • Коріандр - 1 ч. л.

Розібрати качан капусти на суцвіття. Моркву натерти на корейській тертці.

Читайте такожСоковиті свинячі реберця: рецепти приготування смачного м’ясаПодрібнити зелень і дрібно нарізати гострий перець. Часник видавити безпосередньо перед змішуванням.

Відварити капусту в підсоленій воді (якщо суцвіття маленькі, то 3-4 хвилини). Викласти капусту в друшляк, щоб стекла рідина.

У каструльці, в якій варилася капуста, залишити 4-5 ложок рідини. Додати в неї лимонний сік (або оцет), олію, сіль та цукор. Довести до кипіння, щоб розтанув цукор.

Гарячим відваром залити капусту, моркву, зелень, часник, коріандр і гострий перець. Ретельно перемішати. Відправити салат на декілька годин у холодильник, щоб настоявся.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: