Рецепт сирників на манці / фото ua.depositphotos.com

Домашні сирники – це завжди неймовірно смачно. Їх можна готувати без грама борошна, натомість використовуючи манну крупу. Такі сирники будуть ніжними, соковитими, повітряними та з рум'яною скоринкою.

Сирники з манкою будуть чудовим варіантом для смачного й ситного сніданку, а також для посиденьок з чаєм або кавою.

Сирники на манці

  • Сир 5% - 300 г
  • Цукор - 1 ст.л.
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Манна крупа - 1 ст.л.
  • Родзинки - за смаком
  • Сіль - за смаком

Для панірування

Відео дня
  • Манна крупа - 4-5 ст.л.

Змішати сир з манною крупою та яйцем. Добре перетерти сир і залишити його на 10-20 хвилин, щоб манка набухла. Тим часом промити й просушити родзинки.

Як приготувати сирники на манці / фото pixabay.com

Додати в сирне тісто цукор, ванільний цукор, родзинки, все добре перемішати.

Руками сформувати невеликі сирні шайбочки й обваляти їх у манній крупі.

Смажити сирники на суміші рослинної олії та масла на середньому вогні до утворення рум'яної скоринки. Готові сирники гарно смакуватимуть з варенням або фруктами, згущеним молоком, вершками або сметаною.

Сирники з манкою в духовці

  • Сир - 300 г
  • Сметана - 40 г
  • Вершкове масло - 30 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Манка - 3 ст.л.
  • Цукор - 3 ст.л.
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.
  • Розпушувач - 1 ч.л.

Сир розім'яти, з'єднати з яйцями, цукром та ванільним цукром. Усе добре перемішати до однорідності, а краще – збити міксером.

Читайте такожПишно-рум’яні пиріжки з капустою: як приготувати апетитну страву

Додати сметану, м'яке вершкове масло, манну крупу й розпушувач. Перемішати все й залишити в теплі на 20 хвилин.

Потім тісто ще раз перемішати. Воно має бути, як густа сметана.

Розкласти тісто по силіконових формочках. Запікати у попередньо розігрітій до 180°С духовці приблизно 30 хвилин.

Готові сирники вийняти з силіконових формочок і подати до столу.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: