Горіхи мають велику кількість вітамінів і корисних речовин, які потрібні для нормального функціонування організму. Їх можна використовувати в якості перекусу, але краще - приготувати апетитне блюдо. Раніше ми розповідали, чим корисні горіхи і скільки в день їх можна їсти, а сьогодні поділимося невеликою добіркою рецептів.
Салат з горіхами, куркою, ананасом і сиром
- куряче філе - 250 г;
- консервований ананас - 130 г;
- сир - 100 г;
- волоський горіх - 40 г;
- майонез - 80 г або за смаком.
Філе курки помити, покласти в каструлю, підсолити і дочекатися, поки закипить. З цього моменту варити 25 хвилин на середньому вогні. Ананаси відкинути на друшляк, дати рідини стекти. Нарізати фрукт дрібними кубиками. Волоський горіх підсушити в духовці, подрібнити. Сир натерти на дрібній тертці.
Відварену курку остудити, нарізати кубиками, викласти в миску. Додати 40 гр майонезу, перемішати. Викласти салат шарами: курка, ананас, сир, волоські горіхи. Всі верстви, крім останнього, перемазати майонезом. Поставити салат в холодильник на годину.
Грузинські страви з волоських горіхів - сациві з баклажанами
- горіхи волоські - 200 г;
- баклажани - 600 г;
- цибуля ріпчаста - 1 шт;
- часник - 2 зубчики;
- кінза - 1 пучок;
- оцет винний - 1 ч.л;
- перець червоний гострий - за смаком;
- хмелі-сунелі - 1 ч.л;
- сіль - 0.5 ч.л;
- шафран імеретинський - 0.5 ч.л;
- масло рослинне - для обсмажування.
Читайте такожПечені яблука: як швидко запекти яблука вдомаБаклажан помити, очистити від шкірки. Нарізати пластинами по 1 см, посолити і обсмажити. Викласти готові овочі на серветки, щоб прибрати залишки масла.
Приготувати соус: подрібнити горіхи, цибулю, кінзу і часник. З'єднати все разом, додати оцет і спеції, перемішати. Смак можна регулювати, додаючи сіль або спеції.
На 1 скибочку баклажана викласти чайну ложку соусу, розмазати або згорнути рулетиком. Готову страву подавати до столу, прикрасивши зеленню.
Солодощі з волоських горіхів - шоколадна ковбаса
- печиво вершкове - 250 г;
- какао - 3 ст.л;
- згущене молоко - 200 г;
- горіхи волоські - 100 г;
- вершкове масло - 100 г.
Печиво розім'яти в крихту, перекласти в ємність, додати какао-порошок. Горіхи подрібнити, додати до печіва. З'єднати з розм'якшеним вершковим маслом, влити згущене молоко. Вимісити масу руками до однорідності.
Розстелити на столі харчову плівку, викласти масу на стіл, сформувати ковбаску. Загорнути її в плівку, згорнути краю і покласти десерт в холодильник на 2-3 години. Після цього можна нарізати шоколадну ковбасу шматочками і пробувати.
Вас також може зацікавити: