Чергові вибори до місцевих рад відбудуться навесні 2010 року. Таке переконання висловив один із лідерів Блоку Віталія Кличка, Голова Української селянської демократичної партії Дмитро Андрієвський в інтерв’ю інформаційному агентству УНІАН.

 «Черновецький дарма витрачався на тлумачення строку своїх повноважень. Будь-який абітурієнт, що вступає до юрфаку, скаже вам, що повноваження, отримані на дострокових виборах, ідентичні до тих, що виборюють на виборах чергових. І для цього не треба було ґвалтувати Конституційний Суд – це ясно як божий день», - заявив політик.

За словами Дмитра Андрієвського, єдиний орган, що призначає чергові чи позачергові вибори, це – Верховна Рада України.

Відео дня

«Вибори до місцевих рад пройшли в березні 2006 року. Тоді їх обирали на чотири роки – ось вам дата чергових місцевих виборів – березень 2010 року», - зазначив він.

На думку Дмитра Андрієвського, Верховна Рада має призначити одночасні чергові вибори на місцевому рівні по всій території України.

«В багатьох містах і селах позачергові вибори проходять і зараз – майже щотижня десь переобирають голів на місцях. Нещодавно пройшли вибори в Ізюмі, Феодосії, Світловодську, Лисичанську, Тернопільській області й у купі селищ. І це зрозуміло: в Україні понад 12 тисяч місцевих рад», - зауважив опозиційний депутат.

На його переконання, жодна країна світу не має можливості постійно перебувати у виборчому процесі.

 «Немає таких можливостей у жодної країни світу – тримати постійно армію членів виборчих комісій, при цьому не мати влади на місцях і щотижня проводити вибори. Люди ж не залізні, вони втомляться і голосувати не підуть», - сказав Дмитро Андрієвський.

«Окрім фінансової та організаційної неспроможності країни щотижнево ходити на вибори, є ще й політична доцільність – БЮТ, ПР та всі інші політичні сили тут будуть єдині: краще йти на вибори один раз, аніж перебувати у безвладді та передвиборчій кампанії щотижня», - зауважив політик.