Уряд вирішив питання щодо ліквідації наслідків стихії на Львівщині. Це питання «закрито» за рахунок грошей інвестора, який дав 100 млн. доларів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила сьогодні у прямому ефірі Львівської обласної державної телерадіокомпанії прем‘єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО.

«Я з людьми, я завжди з ними по ту сторону барикад. Тому я, як прем‘єр-міністр, одразу дала людям 100% відшкодування збитків завданих стихією. А далі – відновлення мостів і доріг – має вирішувати місцева влада. Ми гроші виділили, а місцева влада повинна їх ефективно використати. Ми дали стільки грошей на ліквідацію наслідків стихії, стільки ніколи раніше не давалося на ліквідацію ні людям, ні владі», - заявила Ю.ТИМОШЕНКО.

Відео дня

Прем‘єр-міністр акцентувала на тому, що у вирішенні питання дофінансування відновлювальних робіт зруйнованих після повені мостів і дамб у Дрогобицькому районі Львівщини, а також втілення антипаводкової програми - львівський губернатор знайшов інвестора.

«Голова Львівської ОДА Микола КМІТЬ знайшов інвестора, а уряд повинен був дати гарантію, що ці гроші будуть повернені. Ми дали гарантії – і за рахунок інвестора, який дав 100 млн. доларів – закрили це питання. Інвестор вже прийшов і працює», - зазначила Ю.ТИМОШЕНКО.

Попередньо планувалося, що сьогодні, під час перебування на Львівщині, прем‘єр-міністр України Ю.ТИМОШЕНКО відвідає міста Борислав і Стебник (у Бориславі Ю.ТИМОШЕНКО планували познайомити з ходом відновлювальних робіт зруйнованих після повені мостів, а у Стебнику – ознайомити з ситуацією, яка склалася із карстовими печерами).

Під час повені 23 – 27 липня 2008 року на Львівщині, найбільше зазнали лиха населені пункти Дрогобицького району, міста Стебник та Борислав.