Прокуратура Дніпропетровської області провела перевірку підприємств теплокомуненерго регіону, під час якої була встановлена їх неготовність до нового опалювального сезону.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник Управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Дніпропетровської області Роман СОСКОВ.

За його словами, звіти про 100%-у готовність до опалювального сезону, які надали підприємства ТКЕ в облдержадміністрацію, «насправді не відповідають дійсності».

Відео дня

Р.СОСКОВ зазначив, що під час перевірок було встановлено численні порушення чинного законодавства. За результатами перевірок органи прокуратури порушили три кримінальні справи і видали 9 розпоряджень про усунення порушень щодо капітальних ремонтів теплового устаткування і житлового фонду.

Підприємства ТКЕ міст Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Орджонікідзе, Тернівки, Павлограду, Жовтих Вод, Нікополя не надали акти готовності до опалювального сезону до Державної житлово-комунальної інспекції в Дніпропетровській області

Р.СОСКОВ зазначив, що прокуратуру турбує рівень розрахунків підприємств ТКЕ за спожитий газ на рівні 54%.