Президія Вищого адміністративного суду України постановила покласти на Олександра ПАСЕНЮКА виконання обов’язків голови Вищого адмінсуду на період з 22 грудня 2009 року до призначення голови ВАСУ в установленому порядку.

Таке рішення президія ВАСУ ухвалила під час свого засідання 21 грудня, повідомили сьогодні УНІАН у прес-службі цього суду.

На думку членів президії ВАСУ, таке рішення викликане необхідністю не допустити дестабілізації роботи Вищого адмінсуду, а також обумовлене відсутністю законодавчо визначеної процедури призначення голови вищого спеціалізованого суду, що в свою чергу може призвести до затягування цього процесу. Разом з тим члени президії ВАСУ наголошують на неможливості залишити систему адмінсудів без керівника в період, коли на адміністративні суди покладено важливий обов’язок – розглядати виборчі спори.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Указ Президента України про призначення О.ПАСЕНЮКА головою Вищого адміністративного суду України було видано 22 грудня 2004 року. Строк повноважень на цій адміністративній посаді становить 5 років.

7 грудня 2009 року Рада суддів адміністративних судів України рекомендувала призначити на посаду голови Вищого адміністративного суду України О.ПАСЕНЮКА повторно.